TRKA VREDNA MILION DINARA: U nedelju 99. galopski derbi na beogradskom hipodromu (FOTO)
Foto: Kurir sport/Lazar Delić

NEDELJA NA BEOGRADSKOM HIPODROMU

TRKA VREDNA MILION DINARA: U nedelju 99. galopski derbi na beogradskom hipodromu (FOTO)

Ostali sportovi -

Na hipodromu kraj Careve ćuprije u nedelju će se održati trka godine - 99. galopski derbi sa nagradnim fondom od milion dinara.

Nela Šobota i Iva Vitanović, u ime organizatora Srpskog galopskog saveza, najavile su punu start mašinu (ukupno 14 grla i dva u rezervi), a favoriti za pobedu su galoperi koji su u treningu kod Bojana Šendekovića iz Šapca, trenutno našeg najboljeg trenera, ali i oni koje trenira Smail Mržljak (Bosna i Hercegovina).

Petar Strugar
foto: Dragan Gajić

Na najstarijem sportskom objektu ljubitelje konjičkog sporta očekuje uzbudljiv dan, a očekuje se i dobra poseta. Za razliku od dve vodeće zemlje galopskog sporta u Evropi, Francuske (nagradni fond u derbiju na hipodromu Šantiji 1,5 miliona evra) i Velike Britanije (derbi se trči od 1780, nagradni fond 1.125.000 funti), od kojih smo što bi naši konjari u šali rekli daleko nekoliko svetlosnih godina, "kraljevski sport" u Srbiji je poslednjih godina u velikoj krizi, ali se konačno polako nazire trčak svetla na kraju dugog mračnog tunela.

Celodnevna manifestacija je nazvana "Nedelja na Beogradskom hipodromu" i počeće već u 10 sati, utakmicama u preskkanju prepona, u organizaciji Konjičkog saveza Beograda, koje će biti uvertira za ukupno šest galopskih trka. Promoter manifestacije je poznati glumac Petar Strugar, a direktor turnira Nina Šobota. Ulaz za posetioce je besplatan.

Petar Strugar
foto: Dragan Gajić

Zanimljivo je da će se u nedelju na čuvenom hipodromu "Kinčem park" u Budimpešti održati takođe 99. mađarski derbi, na kome će nastupiti grlo Binabik koga će jahati talentovani Italijan Antonio Frezu, koji je skrenuo pažnju svetske javnosti veličanstvenim trijumfom na hipodromu "Mejdan" u Dubaiju. Binabik je u vlasništvu štale "BelRacing", braće Radukić.

(L. Delić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track