CENTAR BORILAČKIH VEŠTINA TAMIŠ: Džudo se vratio u Pančevo!
Foto: DŽK Tamis

rade punom parom

CENTAR BORILAČKIH VEŠTINA TAMIŠ: Džudo se vratio u Pančevo!

Ostali sportovi -

Centar borilaćkih veština Tamiš zvanično je počeo sa radom 01.03.2021. godine, mada je sa pozivnim treninzima počeo 30.01.2021. godine.

U okviru CBV Tamiš oformljeni su Džudo klub, Rvački klub i Sambo klub. Na prvom pozivnom treningu i otvaranju Centra borilačkih veština Tamiš prisustvovali su članovi DŽК Crvena zvezda, DŽК Pančevo, DŽК Rakovica, DŽК Lokomotiva - Vršac, DŽК Omladinac Stepanovićevo, DŽК Akademija Jočić – Starčevo, DŽК Trudbenik Кortega i DŽК Dinamo – Pančevo. Treningu su prisustvovali i treneri reprezentacije Nemanja Nikolić i Andrija Đurišić, kao i eminentin treneri Marko Atanasov, Bojan Đekić i Viktor Ožegović. Svojim prisustvom otvaranje Centra uveličala je i vicešampion Evrope Andrea Stojadinov. Trening su vodili treneri Neda Ostojić, Aleksa Stojadinov, Ivan Ostojić, Rajko Stajčić i Vladimir Ilić. U februaru mesecu treninzi su se odvijali četvrtkom i subotom gde je saradnja proširena sa DŽК Bambi – Požarevac, DŽК Proleter – Zrenjanin, DŽК Кučevo, DŽК Niš, DŽК Vuk – Niš, DŽК Aleksinac ...

Od 01.marta u okviru CBV Tamiš počela je sa radom „Školica sporta“ koja propagira socijalizaciju dece, sportsko vaspitanje, motoričko učenje, lokomotorne aktivnosti ... „Školicu sporta“ vode Neda Ostojić i Anđela Radulović.

DŽК Tamiš od 01.03.2021. godine počinje sa intezivnijim treninzima. Treninzi su podeljeni u dve grupe: početničku i takmičarsku. Početnička grupa obavlja svoje treninge ponedeljkom, sredom i petkom, dok takmičarska grupa svoje treninge ima svakodnevno. Naša takmičarka Milica Sekulović 14.03.2021. godine, učestvuje na prvenstvu Srbije u Sambou i osvaja titule prvaka države u dve konkurencije: kadeta i mlađih juniora.

1 / 14 Foto: DŽK Tamis

Prvenstvo Vojvodine: 1 zlato – Novaković Petar 1 srebro – Dolinga Dejan 3 bronze – Milena Sekulović, Milica Sekulović, Miloš Sekulović Prvenstvo Srbije: 2 bronze – Novaković Petar, Dolinga Dejan

Između ovih prvenstava održana su i školska prvenstva Vojvodine i Srbije, na kome su takmičari predstavljali svoje škole, a ne klubove. Naši takmičari su više nego uspešno predstavljali svoje škole i svoj grad, tako da su na prvenstvu Vojvodine (24-25.04.2021. godine) osvojili:

Zlatne medalje: Dolinga Nikola (OŠ Branko Radičević), Milica Sekulović (OŠ S. Jovanović) Srebrne medalje: Lehni Кristijan (OŠ Bratstvo jedinstvo) Natalija Novaković (OŠ S. Jovanović), Bronzane medalje: Petar Novaković (OŠ S. Jovanović), Milena Sekulović (OŠ S. Jovanović), Jelena Stojanovski (STŠ 23. maj)

Na prvenstvu Srbije koje je održano 12. maja 2021. godine ostvareni su sledeći rezultati: Zlatne medalje: Lehni Кristijan (OŠ Bratstvo jedinstvo) Srebrne medalje: Milica Sekulović (OŠ S. Jovanović) Bronzane medalje: Dolinga Nikola (OŠ Branko Radičević), Jelena Stojanovski (STŠ 23. maj) Na klupskoj rang listi koju objavljuje Džudo savez Srbije za 2021 godinu posle ovih takmičenja DŽК Tamiš zauzima 50 mesto u Srbiji od preko 120 registrovanih klubova, što predstavlja veliki uspeh ako se uzme u obzir da klub radi i postoji tek nešto manje od tri meseca i da su prvenstva Vojvodine i Srbije u konkurenciji kadeta i seniora održana pre početka rada kluba.

Sem zvaničnih takmičenja DŽSS, DŽК Tamiš je učestvovao i na turnirima u Bosni i Hercegovini i to 29.05.2021. godine u Zvorniku u konkurenciji 800 boraca iz 5 država, gde su se takmičari vratili u Srbiju sa prvog gostovanja u inostranstvu sa 14 medalja i to 1 zlatnom, 4 srebrne i 9 bronzanih. 19.06.2021. godine Doboj je bio domaćin međunarodnog turnira gde su takmičari DŽК Tamiš dominirali u svakom smislu te reči osvojeno je 22 medalje, 7 zlatnih, 8 srebrnih i 7 bronzanih, pehar za najuspešniju ekipu starijih pionira, pehar za najuspešniju ekipu kadetkinja kao i pehar za sveukupnog pobednika Turnira. Pored klupskih pehara i naš takmičar Dolinga Dejan proglašen je za najuspešnijeg starijeg pionira.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja