NAKON JEZIVOG SUDARA: Nastavljena trka na Silverstonu
Foto: Printskrin

FORMULA 1

NAKON JEZIVOG SUDARA: Nastavljena trka na Silverstonu

Ostali sportovi -

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije nastavljena je danas posle oko od pola sata pauze nakon incidenta u kome su učestvovali vozači Red Bula Maks Verstapen i aktuelni svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa

Incident se dogodio u prvom krugu u borbi Verstapena i Hamiltona za prvo mesto. Britanac je sa unutrašnje strane pokušao da pretekne vodećeg Holanđanina i tada je došlo do kontakta dva bolida.

Vozač Red Bula je pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu, prvo je izašlo vozilo bezbednosti na stazu, pa je trka prekinuta.

Verstapen je izašao iz bolida i odveden je na preglede, a njegov bolid je prilično uništen. Takođe, Hamilton je prijavio oštećenje na bolidu Mercedesa.

Svi vozači su otišli u boks, a uoči prekida vodio je Šarl Lekler iz Ferarija, ispred Hamiltona i Valterija Botasa iz Mercedesa.

Direktori Red Bula Kristijan Horner i Mercedesa Toto Volf su u medjuvremenu razgovarali o incidentu sa direktorom trke Majklom Masijem.

Vozači su startovali iz mesta, Lekler je bio prvi ispred Hamiltona i Landa Norisa, iz Meklarena, koji je odmah obišao Valterija Botasa iz Mercedesa za treće mesto.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track