ATLETSKI SPEKTAKL U KRALJEVU: Prvenstvo Balkana za mlađe juniore
Foto: Kurir / J.S.

biće zanimljivo

ATLETSKI SPEKTAKL U KRALJEVU: Prvenstvo Balkana za mlađe juniore

Ostali sportovi -

Kao plod odlične saradnje Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, Srpskog atletskog saveza, Sportskog saveza Kraljeva i Grada Kraljeva, u subotu, 14. avgusta, u gradu na Ibru održaće se Prvenstvo Balkana u atletici za mlađe juniore i juniorke.

Kako ističe gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, posle državnog prvenstva u atletici za seniore i državnog prvenstva za juniore, Kraljevo je, još jednom, domaćin jednog velikog i veoma značajnog takmičenja.

- Radostan sam što ćemo, nadam se, veoma uspešno organizovati ovo takmičenje i što će gosti iz Srbije, ali i iz drugih država, moći da se takmiče na novom, rekonstruisanom, atletskom stadionu u Kraljevu. Naši hotelijeri će biti zadovoljni jer su svi smeštajni kapaciteti u gradu na Ibru popunjeni. I naši restorani će biti puni, tako da će se novac koji je grad Kraljevo opredelio za ove namene višestruko vratiti u naš grad, kaže Terzić i ističe da je plan da grad nastavi da organizuje što više sportskih takmičenja.

- Nastojaćemo da iskoristimo Novu halu sportova, rekonstruisani Atletski stadion, a sutra, kada izgradimo i novi fudbalski stadion, da na njemu gostuju različite ekipe, da nas posećuju navijači, da se ovde smeštaju, da troše svoj novac, a mi ćemo uvek biti dobri domaćini, poručuje prvi čovek Kraljeva.

Generalni menadžer Srpskog atletskog saveza Predrag Momirović kaže da grad Kraljevo, Sportski savez Kraljeva i Atletski klub Kraljevo za organizaciju seniorskog i juniorskog državnog prvenstva zaslužuju sve pohvale.

- Jako smo zadovoljni saradnjom, a posebno novim Atletskim stadionom, što je izuzetno važno da imamo u Srbiji, kao i time da je grad Kraljevo stavljen na atletsku mapu naše zemlje, ističe Momirović.

Atletika
foto: Kurir / J.S.

Predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović ističe da je ovaj trenutak dugo čekan, ali i dugo pripreman.

- Šampionat Balkana za juniore u Kraljevu, u subotu, veliki je ispit za samu krovnu sportsku organizaciju u našem gradu – Sportski savez Kraljeva, da sve protekne u najboljem redu, kao što smo i do sada organizovali, kaže Simović i dodaje:

- Profesionalni sport se vraća u naš grad, sport u našem gradu raste, napreduje i mene, kao predsednika Sportskog saveza, to raduje. Konačno je jedan Kraljevčanin uzeo medalju na državnom prvenstvu – Nikola Jelenić je na 400 metara bio treći. Na spisku reprezentacije je i izuzetna je čast da su Kraljevo i Sportski savez, iako u jako teškim uslovima, uspeli da iznedre jednog reprezentativca.

Ljubitelji atletike iz cele Srbije pozvani su da vikend provedu u Kraljevu, gde će se na novom Atletskom stadionu na Balkanijadi takmičiti 450 sportista iz 15 zemalja.

Takmičenje u subotu počinje u 9.30 časova i trajaće do 19 sati, a svečano otvaranje je predviđeno u 12.15.

Kurir sport / J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track