POBEDILA RAK KOSTIJU, PA PRODALA MEDALJU SA OLIMPIJSKIH IGARA ZA MALOG MILOŠA: Ceo svet priča o Marijinom humanom gestu!
Foto: Profimedia

naklon do poda

POBEDILA RAK KOSTIJU, PA PRODALA MEDALJU SA OLIMPIJSKIH IGARA ZA MALOG MILOŠA: Ceo svet priča o Marijinom humanom gestu!

Ostali sportovi -

Osvajačica srebrne medalje u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Tokiju, Poljakinja Marija Andrejčik, oduševila je planetu svojim humanim gestom.

Marija je odlučila da proda svoju srebrnu medalju sa Olimpijskih igara, kako bi se prikupila sredstva neophodna za lečenje jednog dečaka.

Poljska atletičarka je najvrednije odličje u karijeri stavila na aukciju i srebro iz Tokija je prodato za 44.000 evra.

Ova sjajna sportiskinja je novac odmah uplatila roditeljima malenog Miloša, koga očekuje komplikovan hiruški zahvat na srcu u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Prava vrednost medalje zauvek ostaje u srcu. Medalja je samo predmet, ali može biti od velike koristi drugima. Ovo srebro može spasisti život umesto da skuplja prašinu u ormaru. Zato sam odlučila da je stavim na aukciju", rekla je Marija.

Marija je pre tri godine takođe vodila najvažniju bitku u životu. Uspela je da pobedi osteosarkom (vrstu raka kostiju) i ponovo se vrati sportu. Borba sa opakom bolešću bila je izuzetno teška. Hemoterapije, operacija, pa ponovo hemoterapije. Uspela je da pregura sve i vrati se jača nego ikad.

Marija Andrejčik
foto: Profimedia

Medalja na Olimpijskim igrama bila je prava nagrada za ovu upornu i hrabru šampionku!

Naklon do poda!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track