PETI TRKAČKI DAN NA BEOGRADSKOM HIPODROMU: Pobednik DERBIJA FANPALAST u glavnoj trci ZA PEHAR PREDSEDNIKA REPUBLIKE
Foto: Goran Anđelković

KONJIČKI SPORT

PETI TRKAČKI DAN NA BEOGRADSKOM HIPODROMU: Pobednik DERBIJA FANPALAST u glavnoj trci ZA PEHAR PREDSEDNIKA REPUBLIKE

Ostali sportovi -

Početak galopskih trka na hipodromu kraj Careve ćuprije u 14 časova, ukupno šest trka, ulaz za posetioce besplatan. Član uprave Srpskog galopskog saveza Mihajlo Vasić najavljuje uzbudljiv dan na najstarijem sportskom objektu u Beogradu.

Na Beogradeskom hipodromu sutra će se održati peti trkački dan, a početak galopskih trka, kojih će ukupno biti šest je u 14 časova. Glavna trka za "Pehar predsednika republike" na programu je u 18.30 časova, a u njoj će se pojaviti i ovogodišnji senzacionalni pobednik derbija Fanpalast, koga će ponovo jahati Milan Konkolj. Ovaj trogodi ždrebac je u treningu kod Srđana Jovina, a vlasnik ovog izuzetnog grla oždrebljenog u Francuskoj je Miloš Milunović. Ulaz za posetioce na hipodromu kraj Careve ćuprije je i ovaj put besplatan.

Privatna Arhiva
foto: Instagram

Dugogodišnji trener i veoma aktivni član uprave Srpskog galopskog saveza, Mihajlo Vasić za Kurir je rekao da je u oraganizacionom delu sve spremno za nedeljni dan na najstarijem sportskom objektu u Beogradu.

- Uz podršku države, galopski sport napreduje i u Srbiji. Trke se održavaju u Beogradu, Šapcu, Požarevcu, Bogatiću, u Vrelu kod Uba, Karađorđevu, Sremskoj Mitrovici, a nadamo se da će ih ponovo biti i u Zobnatici. Ako se po jutru dan poznaje, ova sezona biće generalno gledano uspešna - izjavio je Mihajlo Vasić.

Početkom godine, jedna privatna i prijatna poseta na Beogradskom hipodromu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, značila je tračak svetla na kraju dugog mračnog tunela u kojima je godinama unazad bio srpski galop, a ubrzo će se ispostaviti da je bilo i više od toga. Miloš Popović, šef kabineta predsednika Vlade Srbije, kao i narodni poslanik Vladimir Đukanović, uključili su se u rad Srpskog galopskog saveza i stvari su počele da se pokreću sa mrtve tačke.

Beogradski hipodrom
foto: Goran Anđelković

Za sva četiri trkačka dana u Beogradu su već isplaćene nagrade, a na hipodromu kraj Careve ćuprije okuplja se sve veći broj ljubitelja galopa u Srbiji. Doduše, dolaze i gosti iz susedstva, pre svega iz Bosne i Hercegovine, ali Beogradski hipodrom polako vraća primat koji je suvereno držao, pogotovo u periodu pred Drugi svetski rat (1938-1941), što je po našem najvećem hroničaru konjičkog sporta ikada, novinaru Žiki Jovanoviću, zlatno doba koje nikada nije prevaziđeno.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track