PETI TRKAČKI DAN NA BEOGRADSKOM HIPODROMU: Derbi pobednik FANPALAST oduvao rivale u trci za "PEHAR PREDSEDNIKA REPUBLIKE"
Foto: Instagram

konjički sport

PETI TRKAČKI DAN NA BEOGRADSKOM HIPODROMU: Derbi pobednik FANPALAST oduvao rivale u trci za "PEHAR PREDSEDNIKA REPUBLIKE"

Ostali sportovi -

Trogodi galoper oždrebljen u Francuskoj konj godine u Srbiji! Do trijumfa ga ponovo vodio jahač Milan Konkolj, na trkalištu kraj Careve ćuprije svega oko 700 gledalaca

Derbi pobednik Fanpalast, opravdao je ulogu favorita u trci za "Pehar predsednika republike" i praktično oduvao sve rivale, pobedivši u maniru sigurno, sa čak pet dužina ispred šestogode kobile Mis Mazi, derbi pobednice pre tri godine. Fanpalasta je do velikog trijumfa, kojim je već stekao oreol konja godine u Srbiji, ponovo vodio mladi jahač Milan Konkolj. Treći je bio trogodac Tintoreto (džokej Miloš Milojević Struja), a četvrta kobila Šou Never (Goran Mešetović). Ovaj put su podbacili galoperi koji su u treningu kod trenutno našeg najuspešnijeg trenera Bojana Šendekovića iz Šapca, pogotovo trogodi Disko Bits koga je jahao iskusni Saša Glogovac.

Fanpalast je oždrebljen u Francuskoj, u treningu je kod Srđana Jovina. Vlasnik ovog, za naše prilike izuzetnog grla je Miloš Milunović. Kvota na pobedu prvog favorita Fanpalasta po "bukmejker sistemu" je bila 2,5. Vreme pobednika u trci na 2400 metara na beogradskoj peščanoj stazi bilo je 2:40,8. Nagradni fond je iznosio 600.000 dinara.

Privatna Arhiva
foto: Instagram

Pre glavne trke, viđen je veoma uzbudljiv sprint na najkraćoj distanci u Beogradu na 1000 metara. Pobedio je četvorogodi Never in Red, najskuplje uvezen galoper prošle godine u Srbiji, u vlasništvu KK "Perjanik". Jahao ga je prekaljeni džokej Željko Ilić, inače glavni trener u državnoj ergeli "Ljubičevo". Trener ovog galopera koji je prošle godine potpuno podbacio u derbiju je Anđa Mihajlovski. Pobednički pehar je predao Loran Milić.

- Posle dugog niza godina mukotrpnog rada, srpski galop je na putu oporavka. Veoma je značajno što od ove godine imamo podršku države, jer smo sport sa ubedljivo najdužom tradicijom. Na dobrom smo putu - rekao je predsednik Srpskog galopskog saveza Andrija Jovićević.

Direktor Beogradskog hipodroma Veljko Rosić, zadovoljan je organizacijom petog trkačkog dana i da je sve proteklo u najboljem redu, uz nadu da će na sledećem susretu na najstarijem sportskom objektu u Beogradu biti mnogo više publike.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track