VELIKI USPEH NAŠEG MLADOG BICIKLISTE: Mihajlo Stolić pobedio na Svetskom kupu!
Foto: Privatna Arhiva

Trijumf

VELIKI USPEH NAŠEG MLADOG BICIKLISTE: Mihajlo Stolić pobedio na Svetskom kupu!

Ostali sportovi -

Mladi srpski biciklista Mihajlo Stolić (17) vozač somborskog „S-tima“ trijumfovao je na juniorskoj trci za Svetski kup koja je danas, vožena u Terezinu u Češkoj republici.

Stolić je etapu, dugu 59 kilometara, voženu po jakoj kiši dobio sjajnim sprintom ostavivši iza sebe, najbolje juniore sveta.

- Ovo je najveži uspeh srpskog biciklizma. Nikada niko nije pobedio na trci ovakvog ranga – blistao je posle istorijskog uspeha srpskog junoše šef Stručnog štaba Biciklističkog saveza Srbije Marko Sudarić.

Mihajlo Stolić
foto: Privatna Arhiva

Na trci za Svetski kup, koja se vozi u Češkoj, prema rečima Sudarića voze najbolji juniori današnjice, koji su zbog pandemije Kovida *19, posle dzđeg vremena tek ovde u Češkoj dobili priliku da se okušaju u najjačoj konkurenciji.

Mihajlo Stolić
foto: Privatna Arhiva

- Ovde su sada bukvalno svi najtaletntovaniji mladi biciklisti sveta. Zato je uspeh koji je Stolić postigao još značajniji. U generalnom plasmanu, posle druge etape nalazi se u sredini karavana, ali je uradio ono što je njegova specijalnost, zablistao je u sprintu – objašnjava Sudarić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track