BIBIĆ POSLE REKORDA U ROVERETU: Kad sam video vreme, mislio sam da je san
Foto: Starsport©

ATLETIKA

BIBIĆ POSLE REKORDA U ROVERETU: Kad sam video vreme, mislio sam da je san

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je da je izuzetno zadovoljan pobedom na jakom mitingu u Roveretu i državnim rekordom u disciplini 3.000 metara.

"Trka je bila fantastična, a o konkurenciji je suvišno trošiti reči. Namestili su se i vremenski uslovi za dobru trku. Nije bilo vetra, a temperatura je bila idealna za obaranje rekorda. Iskreno, nisam mogao da verujem ", rekao je Bibić.

Dvadesetdvogodišnji Novopazarac je sinoć u italijanskom Roveretu trijumfovao na 3.000 metara sa 7:39,45 minuta, što je za 1,04 sekundi brže od prethodnog rekorda Srbije, koji je Dragan Zdravković postavio pre više od 38 godina u Oslu.

"Od samog starta sam krenuo brzo i nisam se osvrtao na činjenicu da su pored mene bila velika imena. Jednostavno, išao sam na dobar rezultat. Već posle prvog kilometra osetio sam da se grupa polako razdvaja. Išao sam s prvom, koju je predvodio Abdalati Igider, a 'pejsmejkeri' su još uvek bili nekoliko metara ispred", podsetio je Bibić.

"Oni su imali zadatak da povuku prva dva kilometra, a onda je nastavio Igider i ja za njim. Ušao je u poslednji kilometar nešto brže. Ritam je bio 2:34 minuta na prvom i 5:07 minuta na drugom kilometru", dodao je on.

Bibić je naveo da se osećao sveže i hrabro i da je na 600 metara pre cilja osetio da Igider gubi ritam i da posustaje.

"Krenuo sam polako da ga napadam i konačno sam izašao na čelo nekih 500 metara pre cilja. U poslednji krug sam ušao sa 6:40,41 minuta i video sam da imam rekord ako poslednjih 400 metara budem išao brže od 60 sekundi. Krenuo sam u tom tempu. Na oko 100 metara od cilja sam se osvrnuo i pogledao iza sebe. Video sam da sam u ubedljivom vodjstvu. Kada sam ušao u cilj i pogledao vreme, mislio sam da je san", priznao je Bibić.

Elzan Bibić je u Roveretu popravio lični rekord na 3.000 metra za 3,73 sekundi.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track