ČUVENI BOKSER ŠOKIRAO PRIZNANJEM Oskar de la Hoja otkrio da je sa 13 godina bio SILOVAN: Njoj je bilo preko 35 godina!
Foto: Profimedia

ISPOVEST

ČUVENI BOKSER ŠOKIRAO PRIZNANJEM Oskar de la Hoja otkrio da je sa 13 godina bio SILOVAN: Njoj je bilo preko 35 godina!

Ostali sportovi -

Čuveni bokser Oskar de la Hoja šokirao je svetsku javnost kada je otkrio da je kao 13-godišnji dečak bio silovan.

Amerikanac se vraća u ring 11. septembra u Stejpls centru u Los Anđelesu, a protivnik će mu biti MMA borac Vitor Belfort.

Tim povodom interesovanje za de la Hoju od strane medija je poraslo, a on je "sedmoj sili" potpuno otvorio dušu i suočio se sa traumama iz detinjstva.

Čuveni bokser je za "LA Times" oktrio da je sa 13 godina bio silovan!

Oskar de la Hoja
foto: Profimedia

"Silovan sam kad sam imao 13 godina, od strane starije žene. Izgubio sam nevinost sa 13 godina, tako što sam praktično silovan", šokirao je de la Hoja sagovornika, pa nastavio:

"Bio sam na Havajima, čini mi se, na nekom turniru. Njoj je bilo preko 35 godina", opisivao je bokser koji je tek posle nekoliko decenije odlučio da progovori o tom neprijatnom iskustvu.

"Sve potiskujete. Živite taj život "Zlatnog dečaka" (njegov nadimak), ali stani, sra**e, to je i dalje tu. Kao da nikada nisam dovoljno razmislio o tome, procesirao svoje misli, nikad nisam promislio kakva su moja osećanja o tome... dok jednog dana sve nije samo navrlo i onda ne znaš kako da se suočiš sa tim", rekao je Oskar.

Oskar de la Hoja
foto: Profimedia

Oskar de la Hoja rođen je u Los Anđelesu 4. februar 1973. godine, a "među konpcima" poznatiji je po nadimku "Zlatni dečko". De la Hoja potiče iz bokserske familije. Njegov deda Visente, otac Džoel stariji i brat Džoel mlađi, bili su bokseri.

Kao amaterski bokser ostvario je 223 pobede, od kojih 163 nokautom, i imao je 6 poraza. Na olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine osvojio je zlatnu medalju. Tokom svoje profesionalne karijere, koja je trajala 16 godina, osvojio je deset titula prvaka sveta u 6 različitih kategorija i zabeležio 39 pobeda (od kojih 30 nokautom), uz 6 poraza.

U decembru 2013. godine Oskar de la Hoja je primljen u boksersku Međunarodnu kuću slavnih.

(Kurir sport/LA Times)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track