BOMBA U FORMULI 1: Luis Hamilton dobio novog kolegu, DŽORDŽ RASEL je Srebrna strela!
Foto: Profimedia

Sada i zvanično

BOMBA U FORMULI 1: Luis Hamilton dobio novog kolegu, DŽORDŽ RASEL je Srebrna strela!

Ostali sportovi -

Mladi Englez zameniće Valterija Botasa od sledeće sezone

Džordž Rasel, jedan od najtalentovanijih vozača u Formuli 1, potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom Mercedes. Englez će tako biti partner svom zemljaku i sedmostrukom šampionu Luisu Hamiltonu.

- Ovo je poseban dan za mene, lično i profesionalno. Ali i dan pomešanih osećanja. Uzbuđen sam što ću sledeće godine biti član Mercedesa, što je veliki korak u karijeri, ali to takođe znači da ću se oprostiti od svojih kolega i prijatelja iz Vilijamsa. Bila mi je čast da radim zajedno sa svakim članom tog tima - rekao je Džordž Rasel (23) i dodao:

- Valteri Botas je postavio lestvicu visoko, dosledno isporučujući najbolje iz nedelje u nedelju, postižući pobede, pol pozicije i pomažući u osvajanju više titula prvaka. Moj cilj mora biti da nagradim poverenje koje su mi dali Toto Volf, ekipa i čelnici.

Ovakav epilog bio je logičan nakon što je Valteri Botas odbio da posluša komandu iz boksa na nedeljnoj trci u Zandvortu u Holandiji. Posebno što je Finac juče objavio da karijeru u Formuli 1 nastavlja u redovima ekipe Alfa Romeo gde će zameniti Kimija Rajkonena.

Šef ekipe Mercedesa, Toto Volf, inače menadžer Džordža Rasela i Estebana Okona je izjavio:

- Vrlo smo srećni što možemo da potvrdimo da će Džordž imati priliku da napravi sledeći korak u svojoj karijeri i pridruži se Mercedesu. Bio je pobednik u svim trkaćim kategorijama, a protekle tri sezone sa Vilijamsom dale su nam uvid u to što mu budućnost može doneti u Formuli 1. Uz Luisa, najvećeg vozača F1 svih vremena, uveren sam da će, kako njihov odnos bude rastao, formirati jak tim i isporučivati odlične performanse ​​Mercedesa na stazi i van nje u godinama koje su pred nama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track