MAJSTOROVIĆ PRED TURSKU: Ne smemo da se opustimo!
Foto: EPA/YOAN VALAT

upozorava

MAJSTOROVIĆ PRED TURSKU: Ne smemo da se opustimo!

Ostali sportovi -

Odbojkaški reprezentativac Srbije Neven Majstorović rekao je danas da njegova ekipa nikako ne sme da se opusti pred meč protiv Turske u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Imali smo, neko će reći, tu sreću da zaobidjemo Rusiju u osmini finala. Spletom okolnosti i rezultata u poslednjem kolu, igramo sa Turskom meč osmine finala što ni u kom slučaju nas ne treba da opusti jer je Turska dobila upravo tu Rusiju", rekao je Majstorović, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija, aktuelni prvak Evrope, igraće u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Turske u nedelju u Gdanjsku.

"Turska ima mladu, fantasičnu generaciju. Možda će to biti meč nalik onom protiv Ukrajine sa prošlog EP. Možda su na ovom Evropskom prvenstvu Turci najprijatnije iznenadjenje do sada i sigurno da neće biti lako", rekao je Majstorović.

"Igraju brzu, savremenu odbojku. Naše je da ih što bolje analiziramo i da na tom meču pružimo naš maksimum i plasiramo se u četvrtfinale", dodao je libero Srbije.

Bloker Marko Podraščanin rekao je da je njegova ekipa ispunila prvi cilj na Evropskom prvenstvu - da je prošla grupu sa jednog od prva dva mesta.

"Igrali smo u grupi sa Poljacima koji su, po mom mišljenju, glavni favoriti za osvajanje EP, naročito posle loših Olimpijskih igara, a plus igraju na domaćem terenu", rekao je Podraščanin.

On je naveo i da je Turska dobra ekipa, sa mladim igračima.

"Znamo šta nas čeka. Sigurno da smo favoriti na papiru, ali to treba da pokažemo i na terenu", rekao je Podraščanin.

"Dosta timova je možda malo umorno posle napornog leta. To je naša šansa jer nismo igrali na Olimpijskim igrama i imamo motiv više. Želimo da dodjemo u Katovice i da uzmemo medalju", zaključio je on.

Utakmica Srbija - Turska igra se u nedelju od 20.30.

Pobednik tog meča će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Holandija - Portugal.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track