U NOVI PAZAR MOŽETE UĆI, ALI NEĆETE IZAĆI: Oglasila se Zvezda, stižu PRETEĆE poruke!
Foto: Printskrin

SAOPŠTENJE

U NOVI PAZAR MOŽETE UĆI, ALI NEĆETE IZAĆI: Oglasila se Zvezda, stižu PRETEĆE poruke!

Ostali sportovi -

Ne stišava se bura nakon utakmice Crvenezvezde i Novog Pazara u Superligi Srbije

Nakon reakcija iz Novog Pazara sada se oglasila i Zvezda

"Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vređan tokom 60 minuta, kako su naveli u saopštenju. Na našu reakciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo uticati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu", navodi se u saopštenju rukometnog kluba Crvena zvezda.

Zvezda je u nedelju u Beogradu pobedila Novi Pazar sa 33:24, u meču četvrtog kola A grupe Arkus lige. Klub iz Novog Pazara saopštio je posle utakmice da su njegovi članovi vređani na nacionalnoj osnovi tokom čitavog meča, da je na tribini istaknut uvredljiv transparent i da su navijači skandirali Ratku Mladiću i uzvikivali - "poturice" i pevali šovinističke pesme.

Crveno- beli izražavaju žaljenje zbog celokupne situacije, ali ističu da su uradili sve što je u njihovoj moći da organizuju utakmicu napravi način.

"Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica obezbedi na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen", piše u saopštenju.

Zvezda je obavestila javnost i da su klub i igrači proteklih sezona bili izloženi "brojnim pogrdnim skandiranjima i uvredama sa tribina" na utakmicama u Srbiji, a da su pretnje stigle i sinoć.

"S obzirom da od sinoć, posle utakmice, dobijamo preteće poruke poput: 'da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći', iako kao klub nismo nikoga uvredili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gde da idemo, odnosno gde ćemo igrati", navodi se.

"Rukometnom klubu Novi Pazar, sa kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini", dodaje se u saopštenju i ističe da se Zvezda povodom ovog slučaja neće više oglašavati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track