Čavić: Želim da budem ministar sporta
Foto: REUTERS

Čavić: Želim da budem ministar sporta

Ostali sportovi -
Predstoji mi potpis ugovora koji će ozvaničiti moj odlazak u sportsku penziju. I dalje me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan jer ne znam šta bih još mogao da pružim, rekao je Čavić

BEOGRAD - Najbolji srpski plivač Milorad Čavić danas je i zvanično završio plivačku karijeru i najavio da bi jednog dana voleo da postane ministar sporta.

"Iz dana u dan borim se sa bolovima u kičmi i pijem tablete. Počeo sam da idem u teretanu za "svoju dušu". Došao sam do kraja puta, vreme je da nastavim sa životom. Predstoji mi potpis ugovora koji će ozvaničiti moj odlazak u sportsku penziju. I dalje me vuče želja da se vratim u bazen, ali moram da budem realan jer ne znam šta bih još mogao da pružim", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Udruženju banaka Srbije.

Osvajač olimpijskog srebra na Igrama u Pekingu pre četiri godine naveo je da planira da ostane u sportu, ali kroz politički angažman.

"Želja mi je da postanem ministar sporta za nekoliko godina, ako se za to ukaže prilika. Voleo bih da ostanem u sportu i pomognem razvoju srpskog plivanja. Takođe, hteo bih da od 1. januara otvorim akademiju u Beogradu, a da se kasnije proširi na celu Srbiju", kazao je Čavić.

On je dodao da mu je želja da napiše autobiografiju o viđenju života u Srbiju iz ugla jednog stranca.

"Mislim da sam talentovan za to i da lepo pišem. Poslednjih nekoliko godina dosta toga sam proživeo u Evropi, kako uspeha, padova, tako i doping kontrola", istakao je srpski plivač.

Čavić je dodao da bi prihod od prodaje te knjige išao u dobrotvorne svrhe.

On je naveo kako je malo ko verovao da će posle teže povrede leđa pre nekoliko godina, uspeti da se vrati na vrhunski nivo.

"Trenirao sam sa Rusom Korotiškinom u Beogradu i kada sam video njegove treninge u teretani, shvatio sam da nisam dovoljno fizički jak za OI u Londonu. Došao sam u finale, što je neverovatan uspeh. Mislio sam da ću popraviti vreme, ali 51,2 sekunde je bilo jako sporo", kazao je on.

Čavić je rekao da je bio veoma razočaran zbog toga što nije osvojio medalju u Londonu.

Trener srpskog plivača Petar Popović rekao je da ponosan na uspehe i medalje Čavića koji je tim rezultatima više puta obradovao celu naciju.

"Bilo je zadovoljstvo sve ove godine sarađivati sa njim. Učili smo jedan od drugog, nastavljamo naše druženje jer naš odnos nije više odnos trener-sportista, već je postao rodbinski", naveo je Popović.

Predsednik Udruženja banaka Veroljub Dugalić je Čaviću poklonio veliku uramljenu fotografiju poslednje trke sa OI u Londonu, koja se zove "poslednji skok".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track