VELIKI LJUBITELJ SRBA UNIŠTIO AMERIKANCA Spektakularan povratak POSLEDNJEG IMERATORA: Brutalan nokaut Fedora za minut i 46 sekundi
Foto: Profimedia

zver

VELIKI LJUBITELJ SRBA UNIŠTIO AMERIKANCA Spektakularan povratak POSLEDNJEG IMERATORA: Brutalan nokaut Fedora za minut i 46 sekundi

Ostali sportovi -

Po mnogima najjači MMA borac svih vremena, Fedor Emelianenko (45), pobedio je Amerikanca Timotija Džonsona na Belatorovoj priredbi 269 održanoj u Moskvi.

"Poslednji imperator" je svoju povratničku borbu završio svega 1 minut i 46 sekundi. Amerikanac je zapretio na startu runde, a onda je moćni Rus rešio da mu očita lekciju. Vezao je dva strahovita udarca, ekspresno je poslao rivala na pod i tako izborio plasman u finale.

Za neprikosnovenog šampiona "Pride" organizacije ovo je bila jubilarna 40. pobeda u karijeri.

"Dva životinjska udarca Fedora, GOAT se vratio kući na nadmoćan način" vrištao je američki komentator u prenosu.

Fedor Emelianenko
foto: Profimedia

Zanimljivo ovaj 45-godišnji borac je pre dve godine otišao u penziju, međutim, posle duge pauze odlučio je da se vrati u kavez i učinio je to na impresivan način. Prvi put još od 2016. godine izašao je pred domaću publiku i pobedio. Tako je sačuvao maksimalan učinak u karijeri na mečevima u domovini.

Ruskom borcu je po ugovoru koji ima sa Belatorom ostala još jedna borba i očekuje se da će nakon toga definitivno okončati svoju blistavu karijeru.

Fedor Emelianenko
foto: Profimedia

Ljubav prema Srbiji

Fedor u našoj zemlji ima veliki broj navijača, što nije čudo jer nikada nije krio ljubav koju gaji prema Srbiji.

Ruski borac je posećivao našu zemlju, obilazio Hram Svetog Save, posetio grob patrijarha Pavla i Kneza Lazara.

"Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir", rekao je u jednom intervjuu za Telegraf Fedor.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track