BOKSERI TZV. KOSOVA TREĆI PUT VRAĆENI U PRIŠTINU Iz lažne države sada PRETE! Pozivaju se na MOK i osuđuju Vladu Srbije!
Foto: BSS

drama

BOKSERI TZV. KOSOVA TREĆI PUT VRAĆENI U PRIŠTINU Iz lažne države sada PRETE! Pozivaju se na MOK i osuđuju Vladu Srbije!

Ostali sportovi -

Situacija sa bokserima tzv. Kosova i njihovim trenerima još uvek nije rešena, a Srbija se pred Svetsko prvenstvo u boksu suočila i sa pretnjama.

Iako je Srbiji stigla opomena iz AIBA i poruka da se bokserima tzv. Kosova dozvoli da pređu administrativni prelaz Merdare nakon vraćanja sa istog, delegacija iz tzv. Kosova je ponovo naišla na probleme.

Bokseri su krenuli iz Prištine u nedelju u 11 ujutru, tada je Latif Demolji generalni sekretar Bokserskog saveza tzv Kosova, poručio da su od Olimpijskog komiteta tzv. Kosova (KOC) dobili garanciju da će im biti dozvoljen ulazak u Srbiju.

- Uz sugestije iz KOC, krenuli smo ponovo. Ovo je treći put da pokušavamo, na putu smo ka prelazu Merdare, a iz KOC su nam rekli da će, ako nas ne puste da uđemo u Srbiju, najverovatnije biti otkazano celo Svetsko prvenstvo - poručio je Demolji za "Kohen".

Međutim, samo dva sata kasnije, ponovo je objavljena informacija o zadržavanju na prelazu.

- Ostali smo na prelazu dva sata, nisu nas pustili da pređemo i opet se vraćamo nazad - poručio je Demolji, a ubrzo se oglasio i KOC.

- Bokserskom timu Kosova čak ni danas nije dozvoljeno da uđe u Srbiju kako bi se takmičio na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Tim je pokušao da pređe prelaz Merdare, ali posle dva sata čekanja i detaljnih provera kola i odeće, srpska policija je od Vlade Srbije dobila naredbu da ne dozvoli ulaz. Bokseri su otišli na prelaz treći put na insistiranje Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i AIBA, sa kojim su čelnici KOC u stalnom kontaktu. KOC snažno osuđuje odluku Vlade Srbije, a od MOK i relevantnih tela ćemo tražiti mere protiv Srbije - navedeno je u saopštenju KOC.

Svetsko prvenstvo će biti zvanično otvoreno u nedelju, svečanom ceremonijom koja počinje u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track