SUDAR SRPSKIH KLUBOVA U LIGI ŠAMPIONA Stevanović pred početak evropskog takmičenja: Želimo pobedu u svakom meču!
Foto: Starsport

start elitne lige

SUDAR SRPSKIH KLUBOVA U LIGI ŠAMPIONA Stevanović pred početak evropskog takmičenja: Želimo pobedu u svakom meču!

Ostali sportovi -

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da će nastup u Ligi šampiona biti veliko iskustvo za njegov tim i dodao da se nada da će predstojeća utakmica protiv Novog Beograda biti drugačija od nedavno odigrane u domaćem šampionatu.

Vaterpolisti Radničkog gostovaće u utorak Novom Beogradu, u srpskom derbiju prvog kola Lige šampiona.

- Konačno smo ispunili cilj i vratili se u Ligu šampiona posle šest godina. Ambicije su iste kao i prošle sezone, želimo pobedu u svakom meču. Siguran sam da imamo veliki potencijal, ali idemo iz utakmice u utakmicu i videćemo koliki su nam dometi. Liga šampiona će biti veliko iskustvo ne samo za klub, već i za vaterpoliste - rekao je Stevanović, prenosi klub.

Pre 10 dana, Novi Beograd je slavio u derbiju trećeg kola domaćeg šampionata sa 18:14, a Kragujevčani su od tada kroz treninge sa Vojvodinom i meč sa Šapcem (17:5), pokušali da isprave greške.

Uroš Stevanović
foto: Starsport

- Nadam se da će utakmica sa Novim Beogradom biti drugačija od one koju smo odigrali u domaćem šampionatu. Verujem da možemo da ponovimo dobru igru iz prve četvrtine tog meča i u dužem vremenskom periodu. Sigurno je da smo uigraniji. Kroz dva sparinga sa Vojvodinom i meč sa Šapcem pokazali smo napredak i iskorak u nekim stvarima koje smo radili na treningu i nadam se da ćemo to pokazati i u bazenu.

Vaterpolista Radničkog Nikola Lukić istakao je da njegov tim može do iznenadjenja protiv favorizovanog tima Novog Beograda.

- Ako ispoštujemo sve trenerske zamisli i dogovor iz svlačionice, mislim da možemo da pobedimo. Nadam se prolasku na fajnal-ejt, a posle je sve moguće. Naša ekipa je jako talentovana i uz veliki rad možemo da doguramo daleko - rekao je Lukić.

Utakmica se igra sutra od 19.45 na bazenu "11. april".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track