SAJAM SPORTA U KRALJEVU: Sjajna promocija sportista ovog grada!
Foto: J. S.

SJAJNA MANIFESTACIJA

SAJAM SPORTA U KRALJEVU: Sjajna promocija sportista ovog grada!

Ostali sportovi -

U organizaciji Sportskog saveza Kraljeva, na Atletskom stadionu u Kraljevu u četvrtak je održan Sajam sporta.

Otvarajući Sajam, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić rekao je da Sportski savez Kraljeva u ovom gradu odlično funkcioniše i uz sebe ima podršku svih lokalnih i državnih institucija.

- Sajam sporta je svake godine sve bolje organizovan i privlači sve više posetilaca. Mi smo u prethodne dve godine uspeli da donesemo dva državna kupa u Kraljevo - naše košarkašice su, prvi put u istoriji, osvojile Kup Srbije, a odbojkaši Ribnice, posle 43 godine, u grad na Ibru doneli su Kup države. Takođe, rukometašice Metalca, starosti do 12 godina, osvojile su Prvenstvo Srbije i ja se nadam da ćemo kroz veća ulaganja u sport i infrastrukturu poboljšati nivo kraljevačkog sporta, kazao je Terzić.

On je ovom prilikom podsetio javnost da je Atletski stadion u Kraljevu u potpunosti rekonstruisan, a vrednost svih radova bila je 205 miliona dinara.

1 / 8 Foto: J. S.

- Očekujem da će do kraja godine u njegovom podtribinskom delu biti obavljeno i postavljanje nove kuglane, tako da će svi kuglaši imati mogućnost da se takmiče u svom gradu. Rekonstruisani su i sportski tereni kraj obale Ibra, za košarku, rukomet, fudbal i odbojku, gde je Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo 9 miliona dinara, a lokalna samouprava 2 miliona. Planiramo izgradnju još jedne trim staze, tako da ćemo pored trim staza u Borićima i na Beranovcu, imati i jednu pored terena pod obalom, istakao je Terzić.

Gradonačelnik Kraljeva je najavio da će u Kraljevu uskoro početi i gradnja zatvorenog bazena, koji će biti u svojini grada, kao i novog fudbalskog stadiona sa 8.200 sedećih mesta.

- Zajedno sa državom mnogo ulažemo u sport i očekujemo da ćemo konačno imati prvaka Srbije u seniorskoj konkurenciji u sportu sa loptom. To je naš cilj i mislim da ćemo svi zajedno u tome i uspeti, zaključio je prvi čovek grada na Ibru.

Po rečima Miloša Simovića, predsednika Sportskog saveza Kraljeva, četvrti po redu Sajam sporta okupio je više od 40 sportskih klubova iz ovog grada, a učenici kraljevačkih osnovnih škola mogli su na jednom mestu da se upoznaju sa gotovo svim sportskim disciplinama.

- Zadovoljan sam odzivom učesnika, sportista, ali i decom koja su videla bogatstvo kraljevačkog sporta. Grad Kraljevo je prepoznao Sportski savez kao krovnu organizaciju, a mi smo svojim radom i zalaganjem uspeli da animiramo veliki broj kraljevačkih klubova. Sajam je namenjen svim Kraljevčanima, a glavna c ciljna grupa su nam osnovci od prvog do petog razreda osnovne škole, kazao je Simović.

Sajam sporta u Kraljevu u četvrtak je posetio i Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, koji je istakao da je dobro da se ova manifestacija održava svake godine, kako bi sve veći broj dece počeo da se aktivno bavi sportom.

J. S / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track