USPEH ZA KRAJ: Dvostruka bronza za Nemanju Necu Jovanovića
Foto: Privatna Arhiva

USPEH ZA KRAJ: Dvostruka bronza za Nemanju Necu Jovanovića

Ostali sportovi -

Aktuelnu sezonu međunarodnog karting sporta Nemanja Neca Jovanović je završio osvojivši dva bronzana odličja, jedno za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i drugo u Sportstil kupu (SSC) u konkurenciji juniora sa rotaks agregatima.

- Sezona je bila duga, zabavna, na trenutke i naporna, ali smo ostvarili zacrtani cilj. Smatrali smo na početku priče, da je pristojan uspeh ako posle svih takmičenja završim u prva tri kako u CEZ-u, tako i u SSC konkurenciji. Istina je da smo svakako želeli i još jedan stepenik više, tačnije da se domognemo srebrnog odličja barem u jednoj od dve pomenute konkurencije, ali je sticaj okolnosti bio takav da smo ostvraili „samo“ planirano. Raduje me što sam vozio u jakoj konkurenciji na stazama počev od Srbije, preko Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije. Svaki put smo moj tim i ja ulagali smo maksimum napora kako bi ostvarili što bolje plasmane. Na trenutke smo imali uspeha, ali je bio vikenda i kada samo izvalčili pouke i učili na greškama – sumirao je u nekoliko rečenica proteklu sezonu Nemanja Neca Jovanović.

(Kurir.rs, Plumrace)

Pored pomenutih takmičenja Jovanović junior je odmeravao snage sa konkurencijom u okviru Centralnoistočne Evrope (CEE), šampionat Bugarske i uredno je pohađao FIA Akademiju. – Takmičenja za CEE i nekoliko za šampionat Bugarske su nam služila da ostanemo u formi i da vidimo šta radi konkurencija u okruženju. FIA Akademija je priča za sebe i jedna velika škola. Svi koji smo pohađali isu imali smo mnogo toga da naučimo, što će nam svakako koristiti u narednim godinama. Vreme je za mali predah i lagane pripreme za predstojeću sezonu, o kojoj ćemo nekom drugom prilikom pričati – jasan je bio Neca Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track