ČUVENI BODIBILDER PREMINUO IZNENADA U 46. GODINI: Pre 3 godine bio Mister Olimpija, umro od posledica uzimanja steroida VIDEO
Foto: Printskrin

Tragična smrt

ČUVENI BODIBILDER PREMINUO IZNENADA U 46. GODINI: Pre 3 godine bio Mister Olimpija, umro od posledica uzimanja steroida VIDEO

Ostali sportovi -

Šon Roden, legendarni bodibilder, preminuo je iznenada u 46. godini od posledica infarkta izazvanog uzimanjem steroida.

Ovaj bodibilder je bio poznat pod nadimkom "Fleksatron", a ostaće upamćen kao najstariji pobednik takmičenja "Mister Olimpija". On je 2018. sa 43 godine uspeo da dođe do ovog naslova.

Kris Aseto, trener Rodena, potvrdio je ovu vest na Instagramu.

"Najbolja stvar što sam bio u bliskom krugu Šona Rodena je što sam bio svedok njegove želje, sposobnosti i potrebe da ostvari druge. Podizao je sve. Zbog ovih i mnogih drugih će mi nedostajati sportista koji mi je posatao iskreni i dragi prijatelj."

Roden je poreklom Jamajčanin, a uspeo je pre tri godine da sruši sa trona Fila Hita koji je trijumfovao sedam puta zaredom.

Roden je preminuo od infarkta, a srčani udari su često kod ovih sportista zbog česte upotrebe steroida. Sumnja se da je to bio uzrok smrti ovog atlete koji je i u petoj deceniji pravio čuda u svetu bodibildinga.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track