JEZIVO I KRVAVO, MMA BORAC ZAKLAO LEKARA ZBOG KORONE: Ahmal Hožijev "NEVAKCINISANI UBICA" izbo doktora KOSKOM! FOTO
Foto: Instagram

strašno

JEZIVO I KRVAVO, MMA BORAC ZAKLAO LEKARA ZBOG KORONE: Ahmal Hožijev "NEVAKCINISANI UBICA" izbo doktora KOSKOM! FOTO

Ostali sportovi -

Rođeni Uzbekistanac na ostrvu Guam napravio zločin

MMA borac Akmal Hožijev uhapšen je zbog sumnje da je zaklao lekara zbog spora oko vakcina protiv koronavirusa. Uzbekistanac je priveden na američkom pacifičkom ostrvu Guam.

Akmal Hožijev, koji sebe naziva „nevakcinisanim ubicom“ i koji je na društvenim mrežama delio postove protiv vakcinisanja rođen je u Samarkandu u Uzbekistanu, a pre odlaska na ostrvo Guam radio je u Rusiji, na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu, navodi britanski list "The Sun".

Policijska uprava Guama uhapsila je Hožijeva prekrivenog krvlju u njegovom stanu 7. novembra, navodi "Guam Daily Nevs". Beživotno telo radiologa Mirana Ribatija kasnije je pronađeno u lokvi krvi blizu stepeništa unutar istog stambenog kompleksa. Svedok kojeg citira list rekao je da su Hožijev (27) i Ribati (44) počeli da se svađaju oko vakcinacije tokom večeri nakon što su se vratili sa plaže.

- Više vam ne verujem - tvrdi jedan od svedoka, kako je čula da je Hožijev rekao Ribatiju.

Potom je Hožijev počeo da guši Ribatija, a zatim ga je više puta ubo u vrat životinjskom koskom koja je ostala posle večere, javili su mediji, pozivajući se na izjave svedoka. Dve žene, koje su lokalni mediji identifikovali kao Hožijevu majku i sestru, pokušale su, ali nisu uspele da ga obuzdaju. Hožijev je navodno priznao policiji ubistvo.

Sudija je odredio kauciju od milion dolara i naložio Hožijevu da ostane u pritvoru. On se suočava sa optužbama za teško ubistvo prvog stepena sa smrtonosnim oružjem i za teški napad drugog stepena sa smrtonosnim oružjem.

Teretana u kojoj je Hožijev radio, a Ribati je pohađao saopštila je da je prekinula Hožijev radni odnos zbog pretnji osoblju i mušterijama, preneli su lokalni mediji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja