Armstrong: Ne plačite zbog mene

Armstrong: Ne plačite zbog mene

Ostali sportovi -
Armstrong se smatra za jednog od najboljih biciklista svih vremena, koji se nakon što je pobedio rak vratio sportu i od 1999. do 2005. godine osvojio rekordnih sedam titula na "Turu"

ASPEN - Legendarni američki biciklista Lens Armstrong, kome zbog dopinga preti oduzimanje sedam titula pobednika Tur de Fransa, poručio je danas navijačima da ga ne sažaljevaju.

Dva dana nakon što je odlučio da odustane od borbe sa optužbama Američke anti-doping agencija (USADA), Armstrong se pojavio na planinskoj trci u Aspenu u Koloradu, gde je završio kao drugi, iza 16. godišnjeg Kigana Svirbula.

"Niko ne bi trebalo da plače zbog mene. Biću dobro. Imam petoro dece i predivnu ženu. Moja fondacija nije pogođena svim ovim dešavanjima", rekao je Armstrong.

Uprkos odustajanju od optužbi, američki biciklista je ponovio da je nevin i da se protiv njega vodi hajka.

"Želim da ostanem u dobroj formi, a ovde sam došao da uživam u jednom od najlepših predela na svetu. Možda će neko reći da nisam normalan, jer ovako provodim slobodno vreme, ali sam se danas zasita dobro poveo", dodao je Armstrong.

Iako je USADA donela presudu da je Armstrong koristio nedozvoljena sredstva na svom putu ka brojnim titulama i zbog toga mu izrekla doživotnu zabranu, legendarni biciklista dobija podršku sa svih strana.

Ipak, konačnu odluku o "slučaju Armstrong" doneće Međunarodna biciklistička unija, posebno u vezi titula sa najprestižnije trke na svetu, pošto Agencija ima ingerencije samo na području Amerike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track