TOTALNA NEVERICA! Potpuni autsajder izbacio jednog od najboljih snukeraša sveta: Otkud on ovde? Ovo nije pošteno
Foto: Profimedia

Haos

TOTALNA NEVERICA! Potpuni autsajder izbacio jednog od najboljih snukeraša sveta: Otkud on ovde? Ovo nije pošteno

Ostali sportovi -

Jedan od najboljih snukeraša sveta Šon Marfi šokantno je poražen u prvom kolu prestižnog Prvenstva Ujedinjenog kraljevstva.

Njega je u napetom dvoboju izbacio malo poznati 19-godišnji Si Jiahui.

Marfi nikako nije mogao da se pomiri sa porazom. Otišao je toliko daleko da je u razgovoru za britanske medije žestoko kritikovao organizatore zbog poziva malo poznatom snukerašu.

"Zvučaću kao mrzovoljni starac, ali taj mladić uopšte ne bi trebao da bude na ovom turniru. To nije pošteno, to nije ispravno. Izgubio sam od nekoga tko uopće ne bi trebao biti u ovoj zgradi", započeo je Murphy pa nastavio:

"Ne znam zašto mi kao sport dopuštamo amaterima da se natječu na profesionalnim turnirima. Pa ovo je naš život. To je pogrešno, naleteo sam na nekoga ko ne igra pod istim pritiskom kao ja. On je igrao kao čovek bez ijedne brige na ovom svetu. Nije fer, nije u redu", negodovao je Marfi i ponovio:

"Amatere ne treba puštati na profesionalne turnire."

O čitavoj situaciji oglasili su se i iz "Vorld snukera". Oni tvrde da je Jiahui svoje mesto na turniru zaslužio kao jedan od vodećih igrača sa kvalifikacionih turnira.

"Iako možda ima amaterski status, on zaslužuje svoje mesto u našim takmičenjima, na temelju svojih rezultata. Amateri igraju po istim pravilima kao i profesionalci", jasni su iz Vorld snukera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track