BOJANA POPOVIĆ NIJE JEDINA SRPKINJA KOJA JE IGRALA ZA CRNU GORU: Bilo je još devojka koje su nastupale za MONTENEGRO
Foto: Printscreen/Youtube

zar je moralo tako

BOJANA POPOVIĆ NIJE JEDINA SRPKINJA KOJA JE IGRALA ZA CRNU GORU: Bilo je još devojka koje su nastupale za MONTENEGRO

Ostali sportovi -

Veliki broj srpskih rukometašica branio boje susedne nam države

Bojana Popović, selektorka rukometne ženske reprezentacije Crne Gore, inače rođena Nišlijka, nije jedina Srpkinja koja je igrala za našeg suseda. Bilo je tu nekoliko devojaka koje su se odlučile za takav potez.

Bojana Popović
foto: Printscreen YouTube

Njenim stopama krenulo je još nekoliko srpskih rukometašica koje su nosile prvo dres Budućnosti, a onda i Crne Gore.

Katarina Bulatović
foto: Starsport

Pre svih rođena Kragujevčanka Katarina Bulatović, nekada najbolji desni bek na planeti. Karijeru je počela u Kragujevcu, odakle je otišla u Knjaz Miloš i ekipu Lasta.

Preko danskog Slagelsa stigla je u Budućnost. Kasnije je nosila dresove rumunskog Olthima, mađarskog Đera, ruskog Rostova

Ana Đokić
foto: Starsport

Zatim Ana Đokić koja je rodom iz Aranđelovca, a igrala je na mestu kružnog napadača. Nosila je dres srpskih klubova Medicinara iz Šapca i Napretka, mađarskog Đera, hrvatske Koprivnice, Budućnosti iz Crne Gore, ruskog Rostova i Vardara iz Severne Makedonije.

Ana Radović
foto: Printskrin / You Tube

Tu su i Ana Radović iz Sarajeva, srednji i levi bek, koja je karijeru počela u Medicinaru iz Šapca, a igrala je za podgoričku Budućnost i danski Vejlen, te golmanka Mira Milenković iz Kruševca koja je branila boje srpskih klubova Radnički i Knjaz Miloš, podgoričke Budućnosti, španskog Itsaka, francuskog Bezansona, hrvatske Podravke i nemačkog Nekarzulmera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track