LOZNICA SPREMNA ZA MAJSTORE BOKSA: Od 15. do 18. decembra 64. Zlatna rukavica (FOTO)
Foto: T. Ilić

BOKS

LOZNICA SPREMNA ZA MAJSTORE BOKSA: Od 15. do 18. decembra 64. Zlatna rukavica (FOTO)

Ostali sportovi -

Grad Loznica i BK Loznica privode kraju završne pripreme kao domaćini međunarodnog bokserskog turnira 64. ‘’Zlatne rukavice’’ koji će biti održana od 15. do 18. decembra pod svodovima sportske hale ‘’Lagator’’.

Prema rečima potpredsednika BK Loznica Marka Jovanovića na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovaće više od sto boksera iz osamnaest zemalja.

- Na 64. ‘’Zlatnoj rukavici’’ učestvovaće veliki broj vrhunskih boksera, iz više država i sa drugih kontinenata. Ljubitelji boksa iz Loznice i regiona moći će da vide na delu i naše reprezentativce koji su nedavno učestvovali na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Biće to prilika da uživaju u bravurama naših i stranih boksera i u hali ‘’Lagator’’gde se očekuju dobre borbe. Publika će uživati i očekujemo da lepa slika iz Loznice ode u Srbiju i širom sveta. BK Loznica je tehnički organizator, a glavni pokrovitelj je Grad Loznica. Naš grad opravdaće epitet da je grad sporta i grad boksa i da nije slučajno izabran za domaćina ovako značajnog sportskog događaja – rekao je Jovanović i pozvao publiku da dođe u što većem broju i uživa u ovom sportskom spektaklu.

boks
foto: T. Ilić

Član Gradskog veća Milan Nedeljković ocenio je predstojeći skup boksera kao izuzetno bitan i lep događaj koji će afirmisati ne samo boks nego sav sport u gradu, a Loznica će se pokazati kao sjajan domaćin i grad koji na mapi sporta Srbije ima ‘’sve značajnije mesto’’.

Bokserska reprezentacija Srbije uveliko se priprema za 64. ‘’Zlatnu rukavicu’’ pod budnim očima članova stručnog štaba na čijem je čelu selektor Milan Piperski. Šesnaest boksera je na pripremama od kojih su neki bili učesnici Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu.

U ringu će se naći predstavnici mlađe generacije, Semiz Aličić, Almir Memić i Omer Ametović, šansu će dobiti i Aleksa Marković, Igor Rogić i Slobodan i Nenad Jovanović, a tu su Tamir Galanov i Sadam Mogamedov.

Od 13. do 18. decembra za “Zlatnu rukavicu” pod svodovima legendarne boks hale Lagator boriće se bokseri koji će stići iz regiona i raznih delova sveta, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Litvanije, Kube, Rusije, Kazahstana,…Polufinala i finale prenosiće uživo TV Arena Fajt, a ko je osvajač prestižnog trofeja “Zlatna rukavica” znaće se posle finala koje počinje 18. Decembra, od 17 časova, u ‘’Lagatoru’’.

Loznica poziva ljubitelje boksa da dođu na bokserski spektakl, a ulaz je slobodan.

boks
foto: T. Ilić

(T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track