KOLIKO KOŠTAJU SELIDBE U BEOGRADU? Ovo su cene za prosečan stan od 60 kvadrata
Foto: Shutterstock

KOLIKO KOŠTAJU SELIDBE U BEOGRADU? Ovo su cene za prosečan stan od 60 kvadrata

Sport -

Svako ko je imao iskustva sa selidbama zna koliko taj proces nije jednostavan. Nekada menjamo lokaciju kada sami to želimo, ali neretko se događa da smo na taj korak i primorani. Kada do toga dođe, prvo što većina uradi je istraživanje na temu “Koliko koštaju selidbe u Beogradu?”.

To je sasvim logično, sve nas zanima koliko će to finansijski koštati i kako cifru možemo maksimalno umanjiti. Mi ćemo pokušati da ovu temu približimo, uzećemo za primer prosečnu veličinu stana od 60m2.

Morate imati na umu da je svaka selidba specifična i da nikada ne možete znati tačnu cifru dok se detaljno ne analizira. Zato neka vam ovaj tekst posluži da se pripremite i olakšate agencijama procenu selidbe.

Faktori koji utiču na formiranje cene selidbe

Prilikom formiranja cene selidbe uzimaju se razni faktori. To je razlog zašto agencije za selidbe nemaju javno fiksne cenovnike, već daju okvirne cene kako bi vam stvorili malo jasniju sliku.

Fakotori koji imaju najveći uticaj na formiranje cene selidbe su: ukupna kilometraža i vrsta vozila; količina i veličina stvari koje se prenose; broj radnika koji će biti uključeni u ceo proces; pristup objektima i prostorijama (da li su uslovi standardni ili ima otežavajućih okolnosti); dodatne usluge (montaža/demontaža nameštaja, materijali za pakovanje, pakovanje, skladištenje, itd).

Na vama je da odlučite da li želite da kompletnu selidbu prepustite agenciji, dok vi uživate sa porodicom. U tom slučaju radnici donose svoj materijal za pakovanje, pakuju i demontiraju nameštaj i stvari, prenose do kombija i kasnije do nove lokacije, raspoređuju pakete i montiraju nameštaj.

Ukoliko vam je cena kompletne selidbe nepovoljna, određene delove čitavog procesa možete sami uraditi, ili pomoći radnicima i tako uštedeti na manjem broju angažovanih radnika.

Cenovnik kombi i kamionskog prevoza u Beogradu

Najtraženija usluga je svakako kombi ili kamionski prevoz i logično je da cena u najvećoj meri zavisi od udaljenosti lokacije sa koje se vrši prenos nameštaja i stvari. U ovom tekstu uzeli smo primer stana od 60 kvadrata, ali situacije mogu biti različite.

Postoje situacije kada većina nameštaja nije od stanara, u takvim situacijama kombi će biti sasvim doboljan. Ali ukoliko ste rentirali prazan stan, ili selite sve stvari iz vašeg starog u novi stan, ipak će vam biti potreban kamion.

Kombi prevoz u Beogradu kreće se od 2.000-4.000 dinara bez dodatnih radnika. U ovom slučaju vi morate spakovati stvari, preneti do mesta gde će se kombi parkirati i uneti u transportni prostor vozila. Ako je selidba van Beograda, obračunava se 30-50 dinara po kilometru, kilomentaža se računa u oba pravca.

Kamionski prevoz u Beogradu kreće se od 4.000-6.000 dinara bez dodatnih radnika. Za selidbe van Beograda cena po kilometru je 50-70 dinara po kilometru.

Usluge i cenovnik radnika za selidbe

Kada zakažete samo prevoz, bez obzira da li je u pitanju kamion ili kombi, plaćate tu cenu samo za prevoz. Sve druge akcije morate sami organizovati. Ali ako vam je potrebna pomoć, angažovanje radnika za selidbe plaća se dodatno.

Cena zavisi od vremena potrebnog za ceo posao, broj uključenih radnika, otežavajućih okolnosti (bez lifta, uski prolazi, nepristupačan prilaz, itd). Sve ove činjenice biće uzete u razmatranje prilikom formiranja cenovnika za radnike.

Broj radnika zavisi od obima posla. Prilikom angažovanja kombi prevoza biće vam potrebno 2 radinka, dok za kamionski prevoz 3-4 radnika u zavisnosti da li ćete vi pomoći,

Možete planirati da će cena biti veća za 1.000-1.500 dinara po započetom satu rada za svakog radnika ukoliko je zatražen samo prenos paketa. Ako želite i neke dodatne usluge cena će biti uvećena.

Dodatne usluge koje možete zatražiti od agencije

Profesionalne agencije danas imaju širok spektar usluga, obuhvataju sve što će vam biti potrebno prilikom selidbe. Pored izbora različitih vozila i broja radnika, tu su i neke dodatne usluge.

Dodatne usluge vezane za samo pakovanje: kutije za selidbe različitih veličina (od 200din na više); streč folija za zaštitu paketa i nameštaja (od 1.000din na više); selotejp trake za ojačavanje paketa (od 150din na više); usluga pakovanja stvari i nameštaja; montaža i demontaža nameštaja.

Ukoliko imate višak nameštaja i nemate trenutno gde da ih odložite, imate mogućnost skladištenja stvari i nameštaja u potpuno čistim skladištima. Cena skladištenja zavisi od broja dana i površine koju paketi zauzimaju.

A takođe, možete zatražiti od radnika čišćenje i odnošenje šuta nakon selidbe ili renoviranja.

Ukupna cena selidbe u Beogradu

Kao što i sami možete zaključiti nakon čitanja ovog teksta, cenu je jako teško odrediti unapred. Sada možete približnije znati kako se cene kreću i na osnovu tih informacija odlučiti koje sve usluge želite.

Ali da ne bi morali sami da gubite vreme sastavljajući spisak i sabirajući cene pojedinačnih usluga, agencije su vam olakšale taj posao. Profesionalne agencije za selidbe na svom sajtu imaju formular za besplatnu procenu selidbe.

Popunite formular i dajte im što više preciznijih informacija, jer ćete tako dobiti precizniju cenu usluge. Zatražite više cena za kompletnu selidbu ili sa kombinacijama određenih usluga, pa na osnovu dobijenih informacija odlučite koji ćete paket usluga kupiti.

Slobodno ih kontaktirajte i telefonom za dodatne informacije i savete, rado će vam izaći u susret i pomoći da rešite nedoumice.

promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track