BISER SRPSKE ATLETIKE Ivana Ilić: Sanjam medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu
Foto: ASS

ATLETIKA

BISER SRPSKE ATLETIKE Ivana Ilić: Sanjam medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Mlada srpska atletičarka Ivana Ilić ocenila je da je iza nje odlična sezona, kao i da joj je san osvajanje medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

"Iza mene je fantastična sezona sa tri državna rekorda na 60, 100 i 200 metara, kao i uspesi na medjunarodnoj sceni koji će zauvek ostati u mom sećanju kao period koji mi je doneo puno sreće i iskustva za nastavak puta kojim sam krenula", rekla je Ilić, preneo je Srpski atletski savez.

"Pripreme za 2022. sam počela odavno, jer već na samom početku, od 18. do 20. marta očekuje nas Svetsko prvenstvo u dvorani u Beogradu. Kao i sve moje kolege iz reprezentacije, tako i ja sanjam medalju u našoj Areni, za našu Srbiju. Svaki dan mi je podredjen tom zadatku i misiji", dodala je 19-godišnja atletičarka.

Ivana Ilić
foto: SAS

Ilić je ove godine osvojila srebrnu medalju na juniorskom Evropskom prvenstvu u Talinu, u trci na 100 metara, dok je u trci na 200 metara zauzela četvrto mesto.

Ona je rekla da će put do medalje na predstojećem dvoranskom takmičenju biti veoma težak, ali i da će raditi danonoćno za ostvarivanje tog cilja.

"Kada veruješ, znaš i hoćeš onda je sve moguće. Da nemam tu misao odavno bi odustala, ali znam da mogu i idem ka tome", istakla je Ilić.

Srpska atletičarka rekla je da i dalje prolazi kroz finalnu trku u Talinu, u kojoj je sve do 20 metara pred kraj imala vodjstvo.

"Moje srce i dalje zalupa istom snagom i brzinom na samu pomisao na tu trku u kojoj sam Srbiji donela medalju i to prvu u istoriji sa Evropskog šampionata u sprintu", dodala je ona.

Ilićeva je u avgustu na Svetskom juniorskom prvenstvu u Keniji zauzela peto mesto na 100 metara, nakon što je u kvalifikacijama bila treća.

Ona je istakla da u početku svi imaju idole i uzore, ali da je na kraju potreban sopstveni recept za ispunjenje ciljeva.

"Bez velikog rada, discipline, hrabrosti i žara nema rezultata. U meni nema žara, već ključa lava i taj osećaj me neće napustiti dok ne ostvarim svoj san, dok Srbiji ne donesem medalju na koju će večno biti ponosna. Da, i ja sanjam doček na beogradskom balkonu. Neka nam 2022. svima donese zdravlje, osmeh širom naše prelepe Srbije i uz puno rada ostvarenje snova", zaključila je Ilić.

Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu na programu je od 18. do 20. marta 2022. godine.

(Kurir sport/Beta/ASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track