ŽENA MU ISPISALA SUDBINU KOJA GA JE OTERALA U GROB: Rokijev pulen je imao sve, a onda je usledio SUNOVRAT kakvom se nije nadao...
Foto: Profimedia

NA DANAŠNJI DAN

ŽENA MU ISPISALA SUDBINU KOJA GA JE OTERALA U GROB: Rokijev pulen je imao sve, a onda je usledio SUNOVRAT kakvom se nije nadao...

Ostali sportovi -

Na današnji dan 1969. godine rođen je Tomi Morison, jedan od najkontroverznijih boksera 21. veka.

Morison je zajedno sa Silvesterom Staloneom glumio u petom delu filma "Roki", gde je igrao Tomija Gana.

Kao profesionalac ostavario je skor od 48 pobede (42 nokautom) i tri poraza, a vrhunac karijere doživeo je 1993. godine kada je pobedio Džordža Formena.

Morison je zajedno sa Silvesterom Staloneom glumio u petom delu filma "Roki", gde je igrao Tomija Gana, zvanog "Mašina".

Pozitivan na HIV, pa dokazano da ipak nije?!

Na vrhuncu karijere imao je sve, šampionski pojas, novac, slavu, filmsku ulogu iza sebe i stas koji je obarao žene s nogu. A onda mu je nezaštićen odnos sa jednom damom tokom seksa srušio sve što je godinama unazad gradio. Sve se urušilo preko noći kada je saopšteno da je inficiran virusom HIV-a. Tada za njega počinje druga vrsta borbe koja će se tragično završiti, pisao je ESPN.

Prema sopstvenom priznanju čak i kada je ustavnoljeno da je zaražen HIV-om, Morison je nastavljao da upražnjava nezaštićen seks. Jednom prilikom je rekao da se na taj način ne prenosi virus, već samo u slučaju ako nezaštićen seks upražnjavaju pripadnici gej populacije, što je Božja kazna. Nije to bila jedina bizarnost i kontroverza u burnom životu koji je vodio.

Nakon njegove smrti portal "Sportscasting" objavio je tekst u kojem, prema tvrdnjama stručnjaka koji su se bavili njegovim slučajem, nikada nije imao HIV. Kako se navodi u tekstu bio je "lažno pozitivan".

Bivši bokserski šampion u teškoj kategoriji Tomi Morison preminuo je u 44. godini. Neki će ga pamtiti kao još jednu „veliku belu nadu“ američkog boksa koja nikada nije ispunila očekivanja.

Za druge će zaista ostati šampion i čovek koji je platio cenu sopstvenim hirovima.

Svi će pamtiti njegov nadimak Djuk i tvrdnju da je rođak Džona Vejna. Holivud će ga pamtiti kao savršenog negativca. Boks ga sigurno nikada neće zaboraviti.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track