POČINJE NOVA ERA: Srbija sa 14 strelaca na Gran priju u Sloveniji
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

POČINJE NOVA ERA: Srbija sa 14 strelaca na Gran priju u Sloveniji

Ostali sportovi -

Stručni štab Streljačkog saveza Srbije (SSS) odredio je spisak od 14 strelaca, koji će se takmičiti na prvom ovogodišnjem Gran pri turniru Svetske streljačke federacije u slovenačkim Rušama.

Gran pri turniri su ustanovljeni 2020. godine, ali su takmičenja otkazana zbog pandemije korona virusa.

Takmičenje u Rušama predstojećeg vikenda tako će biti prvo u istoriji Gran prija, a prvi put će biti korišćena nova pravila.

Srbiju će predstavljati svi učesnici sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem, predvodjeni osvajačima olimpijskih medalja iz Tokija, Damirom Mikecom i Milenkom Sebićem.

Milenko Sebić
foto: Ana Paunković

U disciplini vazdušna puška nastupaće Sebić, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević i Marko Ivanović, dok će vazdušnim pištoljem gadjati Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov.

Srbiju će u ženskoj konkurenciji u gađanju vazdušnom puškom predstavljati, Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović i Marija Malić, a u disciplini vazdušni pištolj nastupaju Zorana Arunović, Brankica Zarić i Jasmina Milovanović.

Andrea Arsović
foto: sss

U mešovitoj kategoriji vazdušnom puškom nastupaju parovi Kovačević/Arsović i Stefanović/Vukašinović, dok u disciplini vazdušni pištolj učestvuju Mikec i Arunović, odnosno Grgić i Milovanović.

Po novim pravilima u disciplinama sa vazdušnim oružjem osam najboljih ne prolaze u finale, već nastavljaju u dve polufinalne grupe.

Prvi i drugi iz svakog polufinala prolaze u finalnu grupu, a najbolja dva takmičara iz finalne grupe idu u duel za zlato.

Druga promena je da se u polufinalu, finalu i duelu za zlato ne računaju krugovi, već se pogoci pretvaraju u poene. Poeni iz prethodnih faza se neće prenositi.

Gran pri serija se zatim nastavlja u Osijeku, od 20. do 22. januara.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track