RUKOMETAŠI SRBIJE KRENULI PUT SEGEDINA: Orlovi muku muče sa korona virusom (FOTO)
Foto: Rukometni Savez Srbije

RUKOMET

RUKOMETAŠI SRBIJE KRENULI PUT SEGEDINA: Orlovi muku muče sa korona virusom (FOTO)

Ostali sportovi -

Rukometna reprezentacija Srbije kreće put Segedina na Evropsko prvenstvo, nakon dvonedeljnih priprema u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Porast broja zaraženih kovidom-19 nije zaobišao selekcije koje se pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo, pa se i reprezentacija Srbije suočila sa problemima vezanim za korona virus, podsetio je RSS.

Evropska rukometna federacija, suočena sa novonastalom epidemiološkom situacijom, tokom prethodnih nekoliko dana donela je odluku o izvesnim izmenama procedura usled datih okolnosti.

U slučaju pozitivnih nalaza na PCR testovima umesto dosadašnjih predvidjenih 14 dana, period izolacije je smanjen na pet dana i u slučaju dva uzastopna negativna testa u razmaku od 24 sata učesnicima će biti odobren nastup na takmičenju.

rukometaši Srbije
foto: Rukometni Savez Srbije

Selektor Srbije Toni Djerona saopštio je spisak rukometaša koji kreću u Segedin, gde će nacionalni tim u okviru Grupe C odmeriti snage sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske.

Na spisku se nalaze Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Tibor Ivanišević, Mladen Šotić, Uroš Borzaš, Petar Djordjić, Marko Milosavljević, Lazar Кukić, Djordje Djekić, Miloš Orbović, Mihajlo Mitić, Darko Djukić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Živan Pešić i Vukašin Vorkapić.

rukometaši Srbije
foto: Rukometni Savez Srbije

Stevan Sretenović je dobio negativan nalaz na poslednjem PCR testiranju, pa će nakon lekarskih pregleda biti poznato da li se pridružuje ekipi na putu za Segedin.

Kako se dodaje, očekuje se i ishod testiranja i lekarskih pregleda Vanje Ilića pa će u skladu sa tim biti poznato da li se pridružuje reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Ukrajine.

Кapitensku traku će u odsustvu Nemanje Ilića nositi Mijajlo Marsenić.

rukometaši Srbije
foto: Rukometni Savez Srbije

Srbija će prvi meč na šampionatu Evrope igrati 13. januara protiv Ukrajine, dva dana kasnije odmeriće snage sa Hrvatskom, dok će u poslednjem kolu, 17. januara, igrati protiv Francuske.

Evropsko prvenstvo održava se od 13. do 30. januara u Madjarskoj i Slovačkoj.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja