MEČ ODLUKE: Srpski rukometaši večeras (20.30) igraju protiv Francuske! Pred Orlovima je TEŽAK ZADATAK, ali ne i NEMOGUĆ!
Foto: EPA/Tibor Illyes

RUKOMET

MEČ ODLUKE: Srpski rukometaši večeras (20.30) igraju protiv Francuske! Pred Orlovima je TEŽAK ZADATAK, ali ne i NEMOGUĆ!

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije igraju večeras protiv Francuske odlučujući meč na Evropskom prvenstvu u Segedinu.

Srbija je u subotu poražena od Hrvatske (20:23), i plasman u drugu fazu može da osigura ukoliko pobedi Francusku sa dva ili više razilke.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da svi u ekipi moraju da se fokusiraju na meč protiv Francuske, kao i da će pokušati da dođu do pobede sa dovoljnom razlikom, koja bi garantovala plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva.

"Moramo da nastavimo da radimo po planu po kom smo započeli i zaista je šteta što smo propustili priliku da se već nađemo u sledećoj fazi takmičenja, kako bismo dobili još iskustva, više mečeva znači veće iskustvo. Moramo dati sto odsto sebe u utakmici sa Francuskom i hladne glave kako bismo uradili ono što treba da uradimo", rekao je Đerona.

Toni Đerona
foto: RSS

Na tabeli Grupe C Francuska je prva sa četiri boda, Srbija i Hrvatska imaju po dva boda, dok je poslednja Ukrajina bez bodova.

Plasman u drugu fazu osiguraće po dve najbolje selekcije iz svih šest grupa.

Danas od 18.00 prvo igraju Hrvatska i Ukrajina, a zatim od 20.30 selekcija Srbije igra protiv Francuske.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track