JOŠ JEDAN POTRES U SRPSKOJ ODBOJCI: Zoran Terzić POSLE 20 GODINA više nije selektor ženske reprezentacije!
Foto: Starsport©

najtrofejniji

JOŠ JEDAN POTRES U SRPSKOJ ODBOJCI: Zoran Terzić POSLE 20 GODINA više nije selektor ženske reprezentacije!

Ostali sportovi -

Nakon što mu je istekao ugovor sa OSS dve strane odlučile da ne nastave saradnju

Zoran Terzić, najtrofejniji srpski odbojkaški stručnjak, nije više prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije. Terziću je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obe strane su se sporazumno dogovorile da se saradnja ne nastavi.

Zoran Terzić je na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije bio od maja 2002. godine.

Zoran Terzić
foto: OSSRB

- Nekako smo svi bili svesni da će jednog dana doći i taj momenat kada više neću biti selektor nacionalnog tima. Eto, desilo se na jubilej, 20 godina rada u reprezentaciji Srbije. Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period, pre svega svim igračima koje su učestvovale u našoj lepoj priči, zatim svim saradnicima i naravno Savezu koji je uvek stajao iza nas - rekao je Zoran Terzić i dodao:

- Ne treba trošiti reči, jer je teško, posebno posle 20 godina. U razgovoru sa čelnim ljudima Saveza i neke moje dalje motivacije i nove energije, takav je dogovor. Da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od reprezentacije neko vreme, ali definitivno, tu reprezentaciju osećam kao svoju. Drugu zemlju nemam i u svakom smislu biću na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći. Tako će biti do kraja života. Siguran sam da će Savez naći pravo i najbolje rešenje za poziciju prvog trenera. Mi imamo respektabilnu ekipu koja može u narednom periodu da zadrži ovaj nivo rezultata, ili ga i poboljša. Ove devojke žele da pobeđuju i svim srcem igraju za Srbiju. Mnogo sreće i sve najbolje želim nasledniku i ekipi.

Zoran Terzić
foto: Starsport©

Zoran Terzić je sa najboljim odbojkašicama Srbije za 20 godina osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima: srebro na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru i bronzu na Olimpijskim igrama 2020. (odigrano 2021.) u Tokiju, zlato (2018.) i bronzu (2006.) na Svetskim prvenstvima, srebro na Svetskom kupu 2015, 3 bronzane medalje u Gran priju (2011, 2013. i 2017.), 3 zlata (2011, 2017. i 2019.), 2 srebra (2007. i 2021.) i bronzu (2015.) na Evropskim prvenstvima, bronzanu medalju na Evropskim igrama 2015, 3 zlatne medalje (2009, 2010. i 2011.) i jednu bronzanu (2012.) u Evropskoj ligi i srebro na Univerzitetskim igrama 2009.

Terzić je dva puta proglašen za najboljeg trenera u Evropi u izboru Evropske odbojkaške konfederacije, 2018. i 2021.

Zoran Terzić
foto: OSSRB

Predsednik OSS Zoran Gajić o svemu kaže:

- OSS je želeo da nastavi saradnju sa Zoranom Terzićem. Imali smo razgovor dva dana posle EP. Na njegov zahtev videćemo se kasnije i treba da razmislim, mi smo mu izašli u susret. Jasno je bilo već i tada, da posle 20 godina rada trener traži nove izazove. Sa naše strane možemo da mu kažemo samo jedno veliko hvala i da mu poželimo sreću na novom poslu. Sa druge strane OSS je preduze sve korake da nadomesti taj ogroman peh i nedostatak. Vrlo brzo ćemo objaviti ko je Terzićev naslednik.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track