POSLE KRAHA NA EURU: Ljubomir Vranješ nije više selektor slovenačkih rukometaša

EP U RUKOMETU

POSLE KRAHA NA EURU: Ljubomir Vranješ nije više selektor slovenačkih rukometaša

Ostali sportovi -

Švedski rukometni stručnjak Ljubomir Vranješ zvanično nije više selektor rukometne reprezentacije Slovenije, koja je pod njegovim vodjstvom takmičenje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj završila već nakon prvog kruga, objavila je Slovenačka novinska agencija (STA).

U zvaničnom saopštenju Rukometnog saveza Slovenije (RZS) navodi se da "nisu zadovoljni rezultatom na EP", kao i da je predsednik Saveza Franjo Bobinac telefonski razgovarao sa dosadašnjim selektorom i da su se složili da poslednji rezultat predstavlja veliko razočaranje i da su promene nužne. Predsedništvo Rukometnog saveza Slovenije održalo je vanrednu sednicu na kojoj Vranješu iskazano nepoverenje te je s njim postignut dogovor o raskidu saradnje.

Predsedništvo RZS-a zahvalilo je Vranješu na učestvovanju na dva evropska i jednom svetskom prvenstvu, a posebno za polufinale EP pre dve godine u Švedskoj.

Na sednici se raspravljalo i o sledećim koracima kojima bi se kriva uspeha muške reprezentacije ponovno okrenula na gore, pri čemu je kao jedan od najvažnijih faktora naveden izbor trenera reprezentacije i njegovog stručnog štaba, a to bi trebalo da se dogodi u narednim nedeljama.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track