LEGENDARNI SPORTISTA PRIZNAO DA JE LEČENI ALKOHOLIČAR: Posle osam godina se vratio čašiči! Onda je sve izmaklo kontroli
Foto: Profimedia

LEGENDARNI SPORTISTA PRIZNAO DA JE LEČENI ALKOHOLIČAR: Posle osam godina se vratio čašiči! Onda je sve izmaklo kontroli

Ostali sportovi -

Ljubitelji zimskih sportova, posebno ski skokova, dobro znaju ko je Jane Ahonen (44).

Legendarni finski skakač je rekorder Novogodišnje turneje sa pet pobeda, u karijeri je 36 puta bio najbolji, a ukupno 108 puta stajao na pobedničkom postolju.

Međutim, Ahonen je, poput većine finskih "letača" kao što su Nieminen ili Nikenen, bio previše blizak alkoholu.

Ahonen je jedna od glavnih tema u Finskoj jer je u subotu gostovao u poznatoj sportskoj emisiji i tom prilikom otvoreno govorio o problemima s alkoholom.

Finski skakač priznao je prvi put da je lečeni alkoholičar te je govorio o problemima koje je trpio tokom karijere.

- Borio sam se iz dana u dan. Godine 2013. odlučio sam prestati da pijem. Shvatio sam da je sve izmaklo kontroli. Drugi su me pritisnuli, na kraju sam odlučio da je dosta iako nisam imao osećaj da mi je potrebna pomoć - rekao je legendarni finski skakač.

Ahonen osam godina nije popio kap alkohola nakon čega je ponovno pokleknuo. Priznao je da u to vreme nije tražio pomoć pri lečenju.

- Događalo mi se da se limenka lagano otvori i da ne može biti nikako loše ako je popijem do kraja. Mislio sam da sam zreo, mudar i da sam naučio neke stvari te da mi se ništa loše ne može dogoditi. Nakon toga sam ubrzo bio u istom stanju kao i pre osam godina. Ništa nije bilo drugačije - iskreno je rekao Finac pa dodao:

- Tek tada sam znao da nema ništa loše u tome da budem malo skromniji, pa sam potražio pomoć. I od tada dobijam pomoć. Borim se trezan iz dana u dan. Nadam se da je ovaj put stvarno bio zadnji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track