SRBOVANJE U AMERICI: Hokejaš Milan Lučić upoznao košarkaša Bobana Marjanovića i odmah palo fotkanje uz TRI PRSTA!
Foto: Printskrin/Instagram

legende

SRBOVANJE U AMERICI: Hokejaš Milan Lučić upoznao košarkaša Bobana Marjanovića i odmah palo fotkanje uz TRI PRSTA!

Ostali sportovi -

Zvezda NHL lige konačno sreo čuvenog asa Dalas Maveriksa i zemljaka

Poznati NHL hokejaš Milan Lučić upoznao je srpsku košarkašku atrakciju u NBA ligi Bobana Marjanovića. I kako to biva, kad se dva Srbina sretnu u tuđini, odmah dođe do aptriotskog naboja.

Milan Lučić bio je oduševljen Bobijem Marjanovićem, košarkašem Dalas Maveriksa, posebno njegovom jednostavnošću i neposrednošću, pa je o susretu napisao:

- Tako je dobro konačno upoznati ovog velikog čoveka!

Uz jedno "idemo" na srpskom jeziku na kraju poruke.

Milan Lučić (33) slovi za rmpaliju među hokejašima u NHL ligi, jer je visok 193 centimetra. Ali, na fotografijama koje je podelio sa svojim pratiocima pored Marjanovića izgleda kao da je nizak. Trenutno je član ekipe Kalgari Flejmsa, a osvajao je i čuveni Stenlijev kup u NHL ligi, 2011. godine sa Boston Brujinsima.

Prema pravilima NHL lige svaki od igrača ekipe koja je osvojila trofej Stenli kupa ima pravo da na jedan dan „zadrži“ trofej u svom vlasništvu. Pošto su njegovi Bruinsi osvojili taj trofej u sezoni 2010/11. Milan je svoje „pravo na pehar“ dobio tokom avgusta meseca 2011. godine.

Milan Lučić
foto: Printskrin/Jutjub

Lučić je Stenlijev pehar doneo u srpsku pravoslavnu crkvu svetog Arhangela Mihaila u Barnabiju koja se nalazi veoma blizu njegove rodne kuće. Ovom činu je pored njegove porodice i prijatelja prisustvovalo oko 350 pripadnika srpske dijaspore iz Vankuvera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja