OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Žestok PROTEST navijača Zvezde i SKANDALOZAN TRANSPARENT odjeknuli u javnosti!
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

SKANDAL NA DORĆOLU

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Žestok PROTEST navijača Zvezde i SKANDALOZAN TRANSPARENT odjeknuli u javnosti!

Ostali sportovi -

Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se saopštenjem povodom transperanta navijača Crvene zvezde kojim na nacionalnoj osnovi vređaju trener crveno-belih.

Navijači Crvene zvezde traže da trener vaterpolista Zvezde Mirko Vićević momentalno napusti klub, a pristalice Zvezde izrazile su protest.

"Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija" pisalo je na sramnom transparentu koji je razvijen na tribinama bazena "Milan Gale Muškatirović", uz skandiranja Ratku Mladiću.

Ovim povodom oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

"O navedenom događaju obavešten je dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je smatrao da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog dela izazivanje nacionalne,rasne i verske mržnje i netrpeljivost, već da isticanje transparenta sa natpisom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" moze da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Imajući u vidu, da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno delo kojim se na javnom mestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vređa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koji su istakli transparent eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda", piše u saopštenju.

(Kurir sport/J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track