NAJLUĐA PRIČA IZ PEKINGA: Di-džej sa Jamajke ušao u istoriju! Pre samo 6 godina je prvi put stao na sneg, posle trke tražio pivo
Foto: Profimedia

Hit

NAJLUĐA PRIČA IZ PEKINGA: Di-džej sa Jamajke ušao u istoriju! Pre samo 6 godina je prvi put stao na sneg, posle trke tražio pivo

Ostali sportovi -

Bendžamin Aleksander 38-godišnji Jamajčanin ušao je u istoriju Zimskih olimpijskih igara kao prvi skijaš iz ove zemlje.

Aleksander je u Pekingu nastupio u veleslalomu. Očekivano, zauzeo je poslednje mesto sa 69 sekundi zaostatka za pobednikom. Ali, završio je obe trke, za razliku od 43 skijaša kojima to nije uspelo!

Bendžamin je rođen u Engleskoj, od oca Jamajčanina i majke Britanke. U mladosti je bio Di-džej, studirao je za mašinskog inžinjera, a radio i u sektoru finansija.

Zanimljivo, 2010. godine se potpuno posvetio muzici i kao DJ nastupio u 67 zemalja. Često je zabavljao publiku na Ibici, omiljenom letovalištu Britanaca, a imao je i svoju radio emisiju.

Skijaš je postao sasvim slučajno. Pre šest godina su ga pozvali na izlet, gde je prvi put u životu stao na sneg!

Dve godine kasnije je boravio na Zimskim olimpijskim igrama u Pjong Čangu kao podrška malobrojnim sportistima iz Jamajke.

Odlučio je da se posveti treningu sa jasnim ciljem da se plasira na ZOI u Pekingu. Preselio se u Austriju, kako bi se spremio. Prvu zvaničnu trku je imao 9. januara 2020. godine. Na ZOI se kvalifikovao tako što je osvojio sedmo mesto u veleslalomu na prvenstvu Zelenortskih ostrva u Lihtenštajnu 13. januara ove godine. Pojedini mediji su pisali kako su organizatori nameštali vremena učesnicima sa ciljem da se plasiraju na ZOI.

- Nadam se da ću biti inspiracija svoj deci koja sanjaju o Olimpijskim igrama. Svi mogu da sanjam da će nastupiti jednog dana. Uh, bole me noge nakon ove vožnje, dajte mi pivo - rekao je Bendžamin posle trke.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track