PRITISAK I HAJKA ODRADILI SVOJE, RUSA MAZJEPINA PROTERALI IZ FORMULE 1: Mnogo sam povređen i tek ću da pričam narednih dana!
Foto: Profimedia

politika pre sporta

PRITISAK I HAJKA ODRADILI SVOJE, RUSA MAZJEPINA PROTERALI IZ FORMULE 1: Mnogo sam povređen i tek ću da pričam narednih dana!

Ostali sportovi -

Američki tim raskinuo saradnju sa vozačem ali i glavnim sponzorom ruskom kompanijom Uralkali čiji je vlasnik Nikitin otac

Formula 1 tim Has raskinuo je ugovor sa ruskim vozačem Nikitom Mazjepinom. Usled medijske hajke i ogromnog pritiska koji je trajao proteklih nedelju dana američki tim odlučio se na nepopularan potez.

Ekipa Has raskinula je ugovor ne samo sa vozačem, već i sa glavnim sponzorom, ruskom kompanijom Uralkali, čiji je vlasnik Dmitri Mazjepin, inače vrlo blizak sa Vladimirom Putinom, predsednikom Rusije.

Nikita Mazepin
foto: Profimedia

Ovim povodom nije se u javnosti oglasio niko iz ekipe Has, samo su izdali šturo obaveštenje:

- Has F1 tim odlučio je da prekine, s trenutnim učinkom, partnerstvo sa kompanijom Uralkali i vozački ugovor sa Nikitom Mazjepinom. Kao i sa ostatko zajednice Formule 1, ekipa je šokirana i ožalošćena invazijom na Ukrajinu i želi brz i miran kraj sukoba.

Oglasio se i ruski vozač Nikita Mazjepin, bio je ljut i besan zbog svega.

- Dragi navijači, veoma sam uznemiren vestima o raskidu ugovora sa Formulom 1. Razumem i shvatam sve poteškoće, ali moram da konstatujem da su odluka FIA, kao i moja puna spremnost da prihvatim predložene uslove za nastavak saradnje, potpuno zanemareni i nisu usledili nikakvi recipročni koraci - naveo je u svom obraćanju preko instagrama Mazjepin i dodao:

- Veoma sam zahvalan svima koji su nastojali da razumeju i koji su mi iskazali podršku. Neverovatno cenim vreme provedeno u Formuli 1 i iskreno se nadam da ćemo svi ponovo biti zajedno u boljim vremenima. Imaću još nešto da vam kažem u bliskoj budućnosti!

Još nije poznato ko će zameniti Nikitu Mazjepina u ekipi Has. Hoće li to biti Pjetro Fitipaldi, unuk dvostrukog F1 šampiona Emersona Fitipaldija, inače prvi test vozač ekipe, ili neko drugi, pokazaće vreme.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track