POSETA NA RADOST NAJMLAĐIH Štefanek i Marinković: Sport je važan da bi bio zdrav i snažan!
Foto: Sportski Savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

POSETA NA RADOST NAJMLAĐIH Štefanek i Marinković: Sport je važan da bi bio zdrav i snažan!

Ostali sportovi -

Sportski savez Srbije nastavio je da pomaže teritorijalne saveze u vidu sportske opreme za klubove i škole kojima je ta pomoć najpotrebnija.

Na inicijativu Sportskog saveza Kikinde i predsednice Jelene Bakić organizovana je još jedna panel diskusija za sve one koji su u lokalnim samoupravam i teritorijalnim sportskim savezima priključeni sportu i njegovom finansiranju u Severnobanatskom okrugu. Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković najpre su razgovarali sa gradonačelnikom Kikinde Nikolom Lukačem. Samo predavanje držao je profesor Nenad Đurđević.

Predsednik SSS i generalni sekretar posetili su i Sombor. Štefanek i Marinković su sa većnicom za sport Antonijom Nađ i predstavnicima Sportskog saveza Sombora razgovarali o situaciji u oblasti sporta i velikom napretku u radu ovog teritorijalnog sportskog saveza koji na visokom nivou sprovodi akcije Sportskog saveza Srbije. Tako će Sombor učestvovati ove godine po treći put na Seoskim igrama Sportskog saveza Srbije, dok se akcija besplatne rekreacije za žene "Budi zdrava - vežbaj sa nama" odvija dva puta nedeljno u samom centru Sombora, i po dva puta nedeljno u naselju Aleksa Šantić, Bački Monoštor, Riđica, Stanišić i Čonoplja. Kroz ovaj program redovno vežba oko 200 dama. U saradnji sa Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije ovoga puta promovisana je i akcija "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", pa je na prvom treningu vežbalo 60 mališana iz PU "Vera Gucunja". Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković podelili su i sportsku opremu i rekvizite za tri fudbalska i po jedan košarkaški, odbojkaški i rukometni klub. Ovom prilikom Štefanek i Marinković posetili su trening KK Džoker i FK Radnički 1912 gde su opremu u društvu predsednika skupštine grada Sombora Zorana Rusa predali treneru mlađih kategorija Slavku Antiću i treneru prvog tima Saši Stojadinoviću.

Sportski savez Srbije
foto: Sportski Savez Srbije

“Želim da pohvalim inicijativu Sportskog saveza opštine Kikinda kao i zainteresovanost kolega iz Severnobanatskog okruga i veliku želju da se konstantno usavršavaju kroz ovu panel diskusiju sa temom finansiranja sporta u jedinicama lokalne samouprave. Samo kroz kontinuiran rad i diskusiju možemo izdići sport na viši nivo”, rekao je Štefanek, a zatim se osvrnuo na događaje u Somboru:

“Sombor je grad sport, u njemu su stasale mnoge sportske legende, kao što su svoj deci poznat Nikola Jokić, evo i većnica za sport Antonija Nađ... Lokalna samouprava ulaže u sport, a Sportski savez Sombora jedna je od članica koja među prvima prihvata akcije Sportskog saveza Srbije i što je još važnije veoma kvalitetno ih sprovodi na lokalu. I sami pokreću mnoge programe za rekreaciju dece ali i odraslih u svom gradu. Kroz zajednički razgovor došli smo na ideju da bi Republičko finale Seoskih igara Sportskog saveza Srbije ove godine moglo da se održi upravo u Somboru”, otkrio je predsednik SSS i zaključio:

Sportski savez Srbije
foto: Sportski Savez Srbije

“Sportski savez Srbije uvek je tu za razgovore i stručne konsultacije. Uvek smo dostupni svojim članicama. Naravno da ćemo nastaviti da pomažemo škole, klubove i teritorijalne sportske saveze i kroz sportske rekvizite i opremu. Odlična saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta i ministrom Vanjom Udovičićem vodi ka sve boljim rezultatima naših sportista na međunarodnom nivou. Tu je naravno i Olimpijski komitet Srbije, svako radi svoj deo posla veoma predano, a u cilju unapređenja uslova za bavljenje sportom i rekreacijom svih građana, a uz ogromnu podršku Republike Srbije sve je mnogo lakše”, zaključio je Davor Štefanek.

Sportski savez Srbije
foto: Sportski Savez Srbije

Štefanek i Marinković su zatim zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem obišli i opštine Bačku Topolu, Kulu i renoviranu sportsku halu u Crvenki u kojoj će 29. marta biti organizovan Mali sajam sporta

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track