RUSKINJA PREBILA AMERIKANKU, CRNA PANTERA U AKCIJI: Lepa Čečenka bije, tuče kao MALJEM i ne zna da stane! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

sila

RUSKINJA PREBILA AMERIKANKU, CRNA PANTERA U AKCIJI: Lepa Čečenka bije, tuče kao MALJEM i ne zna da stane! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Dijana Avsarogova lako izašla na kraj sa Kijom Batarom u Sent Luisu

Ruskinja Dijana Avsaragova lako je savladala Amerikanku Kiru Bataru u okršaju na Belatoru. Crna Pantera kako je zovu u Rusiji i SAD bila je dominantna tokom celog meča, upisavši tako treću pobedu iz isto toliko borbi u ovoj cenjenoj MMA organizaciji.

Dijana Avsaragova
foto: Printskrin/Jutjub

Ruskinja je slavila posle jednoglasne odluke sudija, pobedivši Amerikanku sa 30-27, 30-27, 30-27 po rundama. Ranije, u Belatoru, Dijana Avsaragova pobedila je još dve fajterke iz Amerike, Taru Graf posle samo 29 sekundi i Gabrijelu Galfin. Kurir je u najavi meča pisao da je Pantera veliki favorit u meču protiv Batare.

Dijana Avsaragova (23) visoka je 169 centimetara, dok Kira Batara (27) ima svega 150 cm. Duge ruke, brzina i vešti pokreti Ruskinje koja unazad nekoliko godina trenira sa najboljim borcima iz Čečenije doneli su joj dominaciju i prednost u ringu, u odnosu na iskusniju Amerikanku. Pantera je tako još jednom opravdala nadimak koji nosi.

- Moja treća borba i treća pobeda. Niko ne zna sa koliko sam se teškoća nosila, ali mi je veoma drago što smo sve prebrodili i što sam uspela da ponovo pobedim. Naravno, ne bih uspela bez podrške svog tima, prijatelja i partnera - napisala je Dijana na društvenim mrežama i nastavila:

- Pre svega, želim da se zahvalim svom "Ahmat timu", trenerima Abuzaidu Džandaroviču Vismuradovu i Muradu Bičujevu i svima ostalima. Pozdravlja i svoje verne fanove. Svaki dan osećam vašu podršku i to me tera da idem napred. Veliko poštovanje mojoj protivnici Kiri Batari.

Meč dve izrazite fajterke održan je u Sent Luisu u Americi. Bila je ovo peta pobeda Dijane Avsaragove od kada se takmiči kao profesionalac u MMA, treća u organizaciji Belator.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja