VELIKI UDARAC ZA RUSKOG PLIVAČA: Višestruki olimpijski šampion Evgenij Rilov zbog PODRŠKE PUTINU ostao bez sponzora! (FOTO)
Foto: AP

PLIVANJE

VELIKI UDARAC ZA RUSKOG PLIVAČA: Višestruki olimpijski šampion Evgenij Rilov zbog PODRŠKE PUTINU ostao bez sponzora! (FOTO)

Ostali sportovi -

Ruski plivač Evgenij Rilov našao se na "crnoj listi" pošto je pružio podršku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Višestruki olimpijski šampion izgubio je sponzorski ugovor koji je imao sa kompanijom "Speedo" zbog toga što je bio na mitingu podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prethodne nedelje na stadionu Lužnjiki u Moskvi, preneo je portal "InsedeTheGames".

Takođe, pojavila se i lista sportista koji su učestvovali na tom događaju.

Evgenij Rilov
foto: Pritnscreen/Twitter

"Rilov je policijski narednik u mestu Lobnja udaljenom tridesetak kilometara od Moskve, tako da verovatno i nije imao drugi izbor nego da se pojavi na mitingu podrške Putinu i njegovoj akciji u Ukrajini", navodi portal "InsideTheGames".

Evgenij Rilov
foto: AP

Rilov je na mitingu na svojoj garderobi imao i ispisano slovo "Z" koje simbolizuje invaziju Rusije na Ukrajinu. Zbog takvog postupka Svetska plivačka federacija (FINA) je u objavi navela da je "duboko razočarana" Rilovim pojavljivanjem na mitingu i da će sprovesti istragu, preneo je "Swimswam".

Evgenij Rilov
foto: AP

Rilov je inače nosilac ruskog ordena koji mu je dodelio lično Vladimir Putin kao nagradu i počast za dve zlatne medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kao i ostali ruski takmičari i Rilov je u Tokiju nastupao kao takmičar "Ruskog olimpijskog saveza" zbog suspenzije čitavom ruskom sportu usled sankcija zbog sistematskog dopinga.

(Kurir sport/InsadeTheGames)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track