BESANA NOĆ ZBOG KOJE JE IVANA ŠPANOVIĆ OSTALA BEZ MEDALJE U TOKIJU: Pušenje, pijanka i muzika na terasi pored njene ZA PRAVI PAKAO
Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

O TOME SE NIJE PRIČALO

BESANA NOĆ ZBOG KOJE JE IVANA ŠPANOVIĆ OSTALA BEZ MEDALJE U TOKIJU: Pušenje, pijanka i muzika na terasi pored njene ZA PRAVI PAKAO

Ostali sportovi -

Noć pred takmičenje na Olimpijskim igrama, umesto da ima preko potreban mir, Španovićka je prošla kroz pravi pakao

Mir - ključna stvar za svakog sportistu pred početak važnog meča, takmičenja... To je nešto što zlatna srpska devojka nije imala na Olimpijskim igrama u Tokiju! Zbog toga je ostala uskraćena za olimpijsko zlato!

Magija koju su Beograd i svet videli samo je nastavak neverovatnog niza vrhunskih rezultata Ivane Vulete. Zlatna Srpkinja u blistavoj karijeri dostigla je neslućene visine, a one su mogle da idu još koju letvicu iznad da nije bilo nekih faktora na koje Ivana nije mogla da utiče.

Prvi je onaj o kome se već sve zna - povrede. One su dosta toga poremetile u nekoliko prethodnih godina. Drugi, onaj o kome se ništa ne zna - haos u olimpijskom selu noć pred takmičenje.

Podsećamo, Španovićeva je tada osvojila četvrto mesto u finalu.

- Ivana uopšte nije spavala noć pred takmičenje, a to je za vrhunskog sportistu ogroman problem. Razlog je gotovo neverovatan. Na terasi pored njene sobe sportisti su pušili i pili uz muziku - navodi naš izvor iz Olimpijskog komiteta Srbije koji je bio na licu mesta.

Ivana Vuleta, Ivana Španović
foto: Starsport©

Ivana nije želela da u tome traži alibi iako je potpuno jasno koliki je to bio problem.

- Nikad to nije isticala niti želela da pravi alibi ili išta slično. To je još samo jedan u nizu dokaza o koliko velikoj sportistkinji je reč. Govorim o svetskom nivou - zaključuje naš sagovornik.

Podsećamo, Ivana je u Riju osvojila bronzanu medalju. Pre toga učestvovala je na OI u Pekingu (30. mesto) i Londonu (8. mesto). Tokio je bio planiran da bude kruna njene karijere, ali faktori koji nemaju veze sa atletikom presudili su da tamo ne dođe do medalje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track