OTKRIVAMO KOLIKO DOBIJA IVANA ZA ZLATO U BEOGRADU: Suma je više nego PRISTOJNA, ali ono što sleduje Šveđaninu je PRAVO BOGATSTVO!
Foto: Starsport

stižu dolari

OTKRIVAMO KOLIKO DOBIJA IVANA ZA ZLATO U BEOGRADU: Suma je više nego PRISTOJNA, ali ono što sleduje Šveđaninu je PRAVO BOGATSTVO!

Ostali sportovi -

Zlata i svetski rekord na Svetskom prvenstvu Međunarodna atletska federacija će debelo nagraditi

Uz vrhunske rezultate ide i veliki novac. To će najbolje osetiti atletičari koji su blistali na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Najbolje je prošao Armand Duplantis! Ovaj neverovatni atletičar otići će iz srpske prestonice bogatiji za 130.000 dolara! Naime, Šveđanin je oborio dva puta svetski rekord za vreme takmičenja u Srbiji.

Prvo na Belgrejd indor mitingu, a potom i na SP. Pošto za svaki oboren svetski rekord na zvaničnom takmičenju sledi nagrada od 50.000 dolara, jasno je da Armandu sleduje šestocifrena nagrada. Uz to, svako zlato na Svetskom prvenstvu vredi 40.000 dolara. Ovo su nagrade koje propisuje Međunarodna atletska federacija, a samim tim ih ona i finansira.

Armand Duplantis
foto: Profimedia

Bilo je još svetskih rekorda u prestonici Srbije! Julimar Rohas je u troskoku letela nestvarnih 15,74, čime je oborila svetski rekord za čak 31 centimetar. Amerikanac Grent Holovej, svetski prvak na otvorenom i drugi na Igrama u Tokiju na 110 metara s preponama, izjednačio je sopstveni svetski rekord na 60 m s preponama (7,29).

NAGRADE

Zlatna medalja 40.000 dolara

Srebrna medalja 20.000 dolara

Bronzana medalja 10.000 dolara

Svetski rekord 50.000 dolara

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track