U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU U BUDIMPEŠTI Trajković: Bio bih zadovoljan jednom medaljom
Foto: Pritnscreen

RVANJE

U SUSRET EVROPSKOM PRVENSTVU U BUDIMPEŠTI Trajković: Bio bih zadovoljan jednom medaljom

Ostali sportovi -

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da bi bio zadovoljan osvajanjem jedne medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Budimpešti, koja bi bila sjajna najava za Svetsko prvenstvo u Beogradu u septembru.

"Bio bih zadovoljan osvajanjem barem jedne medalje, jer bi to potvrdilo naš kontinuitet u dobrom radu i predstavljalo bi sjajnu najavu za Svetsko prvenstvo kome će Beograd biti domaćin u septembru", rekao je Trajković, preneo je Rvački savez Srbije.

"Naš glavni zadatak, posle silaska sa scene sjajne generacije Štefanek, Fris, Maksimović, bio je da stvorimo novu generaciju rvača koja će nastaviti da osvaja medalje za našu zemlju i u tome smo uspeli. Kandidati za odličja na ovom Evropskom prvenstvu su Viktor i Mate Nemeš, Zurab Datunašvili, Branko Kovačević, Sebastijan Nađ, ali i Stevan Micić i Ana Fabijan", dodao je on.

Rvačka reprezentacija Srbije već desetak dana se nalazi u Zrenjaninu, na završnim pripremama pred Evropsko prvenstvo, koje se od 28. marta do 3. aprila održava u Budimpešti.

Srbiju će na tom takmičenju predstavljati 12 sportista, od čega osam u grčko-rimskom stilu, trojica u slobodnom stilu, a u ženskoj konkurenciji će učestvovati Ana Fabijan.

Na prethodno održanom Evropskom prvenstvu do 23 godine u Bugarskoj, Srbija je osvojila dve medalje, Fabijan je došla do srebra, a Kovačević je osvojio bronzu.

Trajković je istakao da je "izuzetno zadovoljan rezultatima, koji govore da se za budućnost srpskog rvanja ne treba brinuti".

"Pokazali smo i još jednom dokazali da se dugogodišnje ulaganje i te kako isplati i da daje rezultate. Stasava nam generacija rvača koja je godinama unazad bila na pripremama sa našim najboljim seniorima i očigledno je da su uz njih sazrevali na pravi način, za najveće domete i vrhunske svetske rezultate. Posebno sam zadovoljan medaljom Fabijan, jer je to potvrda da i rvanje za žene u Srbiji ima veliku perspektivu", rekao je on.

Od početka godine rvači su bili na pripremama u Poreču i Bugarskoj, gde su učestvovali na takmičenju Svetskog kupa u Sofiji.

"Godinama unazad imamo izvanrednu podršku naše države, Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta kao i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), a mi kao savez se trudimo da uz tu kontinuiranu podršku obezbedimo najbolje uslove za naše sportiste. U prilog tome svedoči podatak da su naši rvači preko 220 dana godišnje na pripremama što se pokazalo kao dobar koncept, jer nam donosi vrhunske rezultate", rekao je Trajković.

On je dodao da Savez vodi politiku da najbolje rvače iz domaćih klubova što je duže moguće drže na okupu, kako bi kasnije ostvarili najbolje rezultate.

"Moram da naglasim da su naša dostignuća na nivou, ako ne i bolja od rvačkih velesila kakve su bile Poljska, Bugarska, Nemačka i Rumunija", ocenio je on.

Trajković je rekao da su pripreme za organizaciju Svetskog prvenstva u Beogradu (od 10. do 18. septembra) počele, kao i da se nada da će takmičenje biti organizovano na visini zadatka.

"Kompletan Upravni odbor daje svoj doprinos, mi smo dobro uigran tim koji već 12 godina radi u istom sastavu. Tačno se zna se šta je čiji zadatak i besprekorno radimo na tome", zaključio je Trajković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track