ODBROJAVANJE JE POČELO: Još mesec dana do 35. Beogradskog maratona
Foto: Promo

Spektakl u najavi

ODBROJAVANJE JE POČELO: Još mesec dana do 35. Beogradskog maratona

Ostali sportovi -

Za tačno mesec dana Beograd će ponovo biti domaćin najveće sportske i trkačke manifestacije u našoj zemlji, jer se 15. maja 2022. godine, na Međunarodni dan porodice, a pod sloganom ”Prijateljstvo na duge staze” održava jubilarno, 35. izdanje Beogradskog maratona.

Trkači iz cele Srbije, regiona i sveta ponovo će se okupiti u velikom broju na beogradskim ulicama kako bi istrčali distancu dugu 21 ili 42 kilometara, a nakon dve godine pauze Beogradski maraton ponovo će organizovati i „Aqua viva Trku zadovoljstva“. Najmasovnija trka u okviru Begradskog maratona, organizuje se na veliko zadovoljstvo rekreativnih učesnika svih uzrasta i kategorija, ali i velikog broja porodica koji će istrčati ili prošetati stazu dugu 2,5 kilometara.

Važno je istaći da se jubilarni 35. Beogradski maraton održava pod sloganom „Prijateljstvo na duge staze“, koje simbolizuje tradiciju dugu 35 godina i zajedništvo između Beogradskog maratona i svih njegovih domaćih i stranih učesnika, građana Beograda i Srbije, grada Beograda kao pokrovitelja, mnogobrojnih državnih institucija i organizacija, sponzora i partnera.

Beogradski maraton
foto: Promo

Kao i svi prethodni događaji u organizaciji Beogradskog maratona i ovaj će biti posvećen izuzetno važnim i aktuelnim društvenim temama, kao što su promocija značaja bavljenja fizičkom aktivnošću, promocija značaja zaštite životne sredine i pomoć i podrška osobama sa invaliditetom, kao i njihovo uključivanje u redovne tokove rekreacije, sporta i života.

Izuzetno je značajno i veliko priznanje to što će 35. Beogradski maraton biti i kvalifikacioni maraton za Svetsko prvenstvo u Master kategorijama 2023. godine, u okviru World Marathon Majors Serije – kojoj pripadaju najveći svetski maratoni u Njujorku, Čikagu, Bostonu, Londonu, Berlinu i Tokiju – što je pokazatelj vrhunskog kvaliteta, ali i dodatni podstrek za sve u timu Beogradskog maratona da što kvalitetnije organizuju ovo jubilarno izdanje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track