HOROR PAD! SVETSKI ŠAMPION ZAVRŠIO U PROVALIJI: Nije mogao da se pomera, JEDVA JE DISAO, a samo jedan kolega mu je prišao (VIDEO)
Foto: Eurosport/printscreen

jezivo

HOROR PAD! SVETSKI ŠAMPION ZAVRŠIO U PROVALIJI: Nije mogao da se pomera, JEDVA JE DISAO, a samo jedan kolega mu je prišao (VIDEO)

Ostali sportovi -

Teška nesreća obeležila je na biciklističkoj trci Lež-Bastonj-Lež, kada je teško povređen aktuelni svetski šampion, Žulijan Alafilip.

Alafilip, vozač Kvikstep Alfa tima, završio je u jarku, između drveća, a u trenutku kada je do njega stigao Roman Barde, vozač DSM ekipe, nije mogao da priča i otežano je disao.

- Bila je to noćna mora. Tom Pidkok i jedan drugi vozač su se sudarili ispred mene i ja sam odleteo na desnu stranu puta. Kada sam pogledao oko sebe, video sam Žulijana kako leži u provaliji. Bio sam u šoku jer je bio u jako teškoj situaciji. Nikoga nije bilo u blizini i zaista mu je trebala pomoć. Nije mogao da se pomera ni da diše. Bio je pri svesti, ali nije mogao da priča. Iskreno se nadam da će sve da bude u redu. Blokirali su put kako bi mu mogli da mu pruže pomoć. Bio sam srećan što sam prošao bez povreda - rekao je Barde za Eurosport nakon što nije završio etapu u nedelju jer je odlučio da ostane uz povređenog kolegu iz suparničke ekipe..

Posledice za Alafilipa su ozbiljne.

Francuz je polomio rame, a slomljena su i dva rebra zbog čega je imao problem s disanjem i izvesno je da će ove godine propustiti najveću trku, Tur de Frans, u kojem je 2019. godine bio veoma blizu pobede.

Naravno, najvažnije je da se on potpuno oporavi, a ugrožena je i priprema za odbranu titule svetskog prvaka koju je osvajao 2020. i 2021. godine. Ove godine će Svetsko prvenstvo biti održano u Volongongu.

Pad u nedelju se dogodio pri velikoj brzini, 60 kilometara od cilja, a nije prvi koji je doživeo u skorijem periodu. Alafilip je tokom ove sezone pao i tokom trke Strade Bjanke nakon čega je morao da napravi pauzu od nekoliko nedelja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track