Alonso: Dobro sam, već mislim o Monci

Alonso: Dobro sam, već mislim o Monci

Ostali sportovi -
Na prvoj krivini došlo je do velikog udesa u kome je Alonso srećno prošao bez težih povreda

SPA - Vodeći u pasmanu vozača Formule jedan ove sezone, Španac Fernando Alonso iz Ferarija, rekao je posle udesa u današnjoj trci za Veliku nagradu Belgije da nije povređen i da već razmišlja o narednom vikendu i trci u Monci.

"Dobro sam i već sam 100 odsto mislima u trci za Veliku nagradu Italije", rekao je Alonso.

On je pri ulasku u prvu krivinu na stazi Spa Frankošamp učestvovao u udesu posle kojeg je morao da odustane od trke. U incidentu su učestvovali još Luis Hamilton iz Meklarena, Serhio Peres iz Zaubera i Roman Grožan, vozač Lotusa. Oni su, takođe, odustali od trke.

Pobednik današnje trke Dženson Baton iz Meklarena kazao je da je veoma zadovoljan što je od početka do kraja bio na vodećoj poziciji.

"Ovo je posebna trka i veoma je teško biti prvi od početka do kraja... Sada ćemo malo da uživamo, a onda da se spremimo za trku u Monci. Nadam se da ću tamo imati isti rezultat", rekao je britanski vozač.

Aktuelni šampion Formule jedan Sebastijan Fetel startovao je kao 10, ali je uspeo da se probije do druge pozicije.

"Bila je ovo luda trka, posebno zbog incidenta u prvoj krivini, posle kojeg je nekoliko vozača odustalo... Moj auto je dobro išao i sjajno je što sam završio drugi", kazao je Nemac.

Naredna trka u šampionatu Formule jedan voziće se iduće nedelje u Monci, za Veliku nagradu Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track