ČUVENI BRITANAC SE POVLAČI: Farah nagovestio kraj karijere
Foto: AP

atletika

ČUVENI BRITANAC SE POVLAČI: Farah nagovestio kraj karijere

Ostali sportovi -

Britanski atletičar Mo Farah nagovestio je da bi mogao uskoro da završi karijeru, nakon što je u trci na 10.000 metara u Londonu zauzeo drugo mesto.

Tokom karijere Farah je osvojio četiri zlatne olimpijske medalje i šest svetskih titula, a danas ga je pobedio trkač iz atletskog kluba Elis Kros, koji je morao da plati 37 funti da bi učestvovao u trci.

Farah je trku završio sa četiri sekunde zaostatka za Krosom, a minut slabije od svog najboljeg rezultata u drumskoj trci. Na pitanje da li misli da je njegova karijera elitnog trkača gotova, on je odgovorio: "Sigurno. Samo sam iskren sa vama".

Kako je preneo Gardijan, 39-godišnji Farah je kasnije pokušao da ublaži tu izjavu, rekavši da će sigurno propustiti Svetsko prvenstvu u julu, ali da još nije potpuno odustao od učešća na Igrama Komonvelta i Evropskom prvenstvu.

"Više nisam mlad. Ne mogu tako lako da se vraćam posle svake pauze. Čeka me mnogo posla da se vratim u formu i da se ponovo trkam u pristojnoj formi", naveo je on.

On je trčao u Londonu prvi put posle pauze od 11 meseci. Farah nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju zbog povrede stopala.

"Zaista je važno da testirate svoje telo i vidite gde ste. Volim sport i ono čime se bavim. Imao sam dugu karijeru. Telo mora da bude spremno. Morate da budete u dobrom raspoloženju da se trkate sa ovim momcima. Morate da kažete gde ste. Nisam više mlad, zar ne?", rekao je Farah, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je rekao da ga je Kros zasluženo pobedio.

"Mora da je prošlo 20 godina, najmanje, otkako me je pobedio trkač iz nekog kluba. Prošlo je dugo. Ali svaka mu čast, bio je vrlo odlučan. Ovo je realnost. U trci nisam mogao da 'menjam brzine'. Jednostavno to nisam imao", naveo je Farah.

Farah je dodao da će razgovarati sa suprugom Tanjom Nel o budućnosti, a nagovestio je da će za sada trčati drumske trke.

"Niko me ne poznaje bolje od moje supruge. Volim sport, pokreće me. Ali moram da donesem pravu odluku", naveo je Farah.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track