POMOZIMO ANDREI I FILIPU: Turnir u malom fudbalu za brata i sestru koji su ostali bez roditelja
Foto: Promo

Možemo mi to

POMOZIMO ANDREI I FILIPU: Turnir u malom fudbalu za brata i sestru koji su ostali bez roditelja

Ostali sportovi -

Turistička škola na Novom Beogradu organizuje humanitarni turnir kako bi pomogli svojim učenicima u teškom trenutku.

Imali su nepunih sedam i devet godina kada im je život odneo najvažniju osobu. Najteža bolest zauvek im je odnela majku, a otac je gurao iz petnih žila da ih "izvede na pravi put".

Bilo je to 2013. godine. Pre nekoliko dana ostali su i bez oca. Filip sada ima nepunih 16, a Andrea će za nekoliko dana napuniti 18.

Od planirane proslave punoletstva neće biti ništa. Andrea je, baš kao i Filip, polomljena na najsitnije delice svog bića. Oboje su normalna i kulturna deca, Andrea je treće godina medicinske škole i planira da nastavi školovanje, a Filip je tek zakoračio među srednjoškolce u Turističkoj školi.

Humanitarni Turnir
foto: Promo

Upravo su se u ovoj ustanovi odlučili na predivan potez i organizovali humanitarni turnir u fudbalu, koji će od 21. do 23. maja biti održan na terenima škole. Ekipu čine četiri igraca plus golman i izmene, a iznos koji treba uplatiti je 5.000 dinara po ekipi.

Biće to onaj turnir na kom je samo važno učestvovati jer samim tim postajete pobednik u ljudskosti. Nebitno je da li se bavite fudbalom ili ne, da li ga volite ili ne, bitno je prijaviti tim i pomoći Filipu i Andrei.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track