DECA RUDARA PAMTIĆE VELIKO SRCE SRPSKIH SPORTISTA: Luka Jović, Bogdan Bogdanović i Milan Lučić u službi humanosti!
Foto: AP/Jeff Mcintosh, EPA/Erik S Lesser, AP/Manu Fernandez, Printscreen/28. jun

naklon do poda

DECA RUDARA PAMTIĆE VELIKO SRCE SRPSKIH SPORTISTA: Luka Jović, Bogdan Bogdanović i Milan Lučić u službi humanosti!

Ostali sportovi -

Fudbaler Reala, košarkaš Atlante i hokejaš Kalgarija najveći donatori sume od 8,8 miliona dinara za 18 dece stradalih rudara iz Sokobanje

Fudbaler Luka Jović, košarkaš Bogdan Bogdanović i hokejaš Milan Lučić veliki su dobrotvori srpskog naroda, tačnije siromašnih porodica. I to sve uz pomoć međunarodne humanitarne organizacije "28. jun".

Pomoć, Srbi, Organizacija, Krajina, 28. Jun
foto: 28. Jun

Trojica srpskih sportista tako su stali uz rame Nikoli Mirotiću, košarkašu Barselone koji godinama unazad podiže kuće i novčane pomaže najugroženije Srbe u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.

Nikola Mirotić
foto: AP

Tačno 40 dana posle tragedije u rudniku „Soko” kod Sokobanje, gde su osmorica rudara izgubila živote, „28. jun” je uplatio donaciju od 8,8 miliona dinara porodicama preminulih rudara, koji su za sobom ostavili 18 dece bez očeva. Među najvećim donatorima ovom prilikom bili su upravo srpski sportski asovi – Luka Jović, fudbaler Reala, Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante i Milan Lučić, hokejaš NHL kluba Kalgarija.

Luka Jović
foto: Profimedia

Na Prvoj svetskoj skupštini mladih u Ujedinjenim nacijama u Ženevi, organizacija 28. jun je zvanično objavila ovu, novčana donacija koju je ova organizacija isplatila u svojoj desetogodišnjoj istoriji.

Bogdan Bogdanovic
foto: Profimedia

Akciju pomoći rudarima uz Jovića i njegovu suprugu Sofiju Milošević, Bogdanovića i Lučića, podržali su Srbi iz celog sveta. Poput, Mihaila Bjelića, suosnivača Poligona, vodećeg regionalnog Tvič strimera Nikole Aničića (Nikolarn), holivudskog filmskog producenta Gordona Bijelonića, filmskog reditelja i aktiviste Borisa Malagurskog, muzičara Mihajla Veruovića, humanitarca i pevačice Danice Karić

Milan Lučić
foto: Profimedia

Zarad transparentnosti „28. jun” objavio je bankovne transfere novca, a Snežana Dimitrijević izvršna direktorka organizacije povodom donacije je rekla za Sportski žurnal:

rudnik Soko
foto: Printscreen

- Naša organizacija, koja okuplja veliki broj volontera iz čitavog sveta, duguje veliku zahvalnost upravo sportskim asovima, koji su svojim donacijama privukli pažnju javnosti i motivisali i druge da učine isto i pomognu porodicama poginulih rudara. Iako volonterima dugujemo najveću zahvalnost za neumoran rad tokom prethodnih pet nedelja, moramo da naglasimo pomoć donatora, među kojima su i velike sportske zvezde - rekla je Snežana Dimitrijević.

rudnik Soko
foto: Printscreen

Inače „28. jun” je međunarodna humanitarna organizacija sa posebnim konsultativnim statusom pri Ekonomskom i socijalnom savetu Ujedinjenih nacija. Od 2012. godine, Zapadnom Balkanu je dostavila 235 tona humanitarne, medicinske pomoći i pomoći u slučaju katastrofe u vrednosti od preko 10 miliona dolara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track